Ajankohtaisia faktoja.

23. jan, 2018

Tarvitaanko Suomessa muutosta?

Kyllä ehdottomasti jos haluamme katkaista sionisti käärmeen pään. Ensimmäiset, mutta ei mahdottomat haasteet:

Kokoomus ulos  jäähylle, ja Niinistö eläkkeelle! Nyt on tarpeeksi leikitty kansalaisten kustannuksella.

Ei sitä jatkuvasti jaksa rottaa näytellä, roolit vaihtoon!

 

Tämä Nato kartta on vähäsen vanha.

Puuttuu kirjaus laajennuksista sisältäen muun muassa

Georgian, Moldovan ja Suomen sotilaallisesta

 läsnäolosta Afganistanissa, ynnä muut plussaukset.

Mitä Suomella on siellä tekemistä?

Menisivät kotiinsa kun vielä kerkeää.

 

Nythän on näin että se Isäntämaa-sopimus

velvoittaa myös muuhunkin, eikä vain

sitä mitä siitä yritetään tiuskien jossain paneelissa todistella.

Haluaisinkin kuulla kenellä tai millä veljesjärjestöllä on

oikeus laatia tuollaisia salassa pidettäviä sopimuksia?

Onko viisi miljoonaa kansalaista samaa mieltä kuin

salaneuvos Sauli Niinistö?

 

Ruotsikin on Afganistanissa parin arabimaan kanssa omine

hämärine sopimuksineen Naton alla, vaikka eivät hekään suoranaisesti Natoon kuulukaan.

Joku kaiho kailottaa ettei Ruotsalaisilla ole aseita..

Voi vittu! enkö muuta sano, pysyisivät sitten kotonaan vaikka

auttamassa omiaan kranaattitulen keskellä.

Tottahan toki heillä aseet on ja tiukan paikan tullen niitä käytetään, onhan sentään koko ajan vaara Talibaneista ja nyt jo sinne levinneistä ISIS taistelijoista.

 

17. jan, 2018

Suomen kieli on rikas kieli, mutta kohta sekin leikataan
pois suvakkilakien tieltä, koska sehän on niin kauheeta, kun
kanta-Suomalainen ilmaisee mielipiteitään joita on oppinut
jostain muusta kirjasta, ei vain siitä oikeasta.

Kun joku kanta-jörikkä sanoo vaikka: Kävin sienimetsässä!

Ulkomaalaisen korvassa se kuulostaa hyvin hullulta.
"Tarkoittaneekohan se sitä ettei sellaisessa metsässä kasva puita"?

Eipä välttämättä, sienethän yleensä kasvaa ja viihtyy metsässä,
mutta mene nyt sitä noille selittämään.
Siinä saattaa sapelit heilua ja hiekka pölistä.

16. des, 2017

Suomen salaisin paikka.

Mykät robotitko sen rakensi?

Suomen salaisin paikka Keski-Suomen kallioiden uumenissa saa muun tiedustelulaitoksen ohella oikeuden valvoa internetliikennettä, jos eduskunta hyväksyy tiedustelulait. Kansanedustajat joutuvat päättämään asiasta tietämättä tarkkaan, mitä Tikkakoskella oikein tapahtuu. Helsingin Sanomat kertoo nyt ja lähipäivinä, mitä sotilastiedustelu tekee – ja on tehnyt.

YHDEKSÄNTOISTA sotilas­tiedustelutyöryhmän jäsentä katseli toisiaan neuvotteluhuone Junttilassa lokakuussa 2015. Oli työryhmän ensimmäinen kokous, läsnäolijat esittäytyivät toisilleen ja vaihtoivat yhteystietoja.

Pääesikuntaan kokoontuneilla sotilailla ja korkeilla virkamiehillä oli tärkeä tehtävä: valmistella tiedustelulaki, joka mullistaa kertaheitolla Puolustusvoimien oikeudet tehdä tiedustelua sekä Suomessa että ulkomailla. Samanlaiset laajat tiedusteluoikeudet on saamassa myös siviilitiedustelusta huolehtiva suojelupoliisi (Supo).

Sana mullistaa ei ole liioiteltu, sillä sotilastiedustelun tehtävistä tai toimivaltuuksista ei ole Suomessa omaa kattavaa lainsäädäntöä. Siksi sotilastiedustelu on kehittänyt itselleen salaisia toimintamalleja, joita ei ole koskaan hyväksytty eduskunnassa eikä avattu ulkopuolisille.

SALAINEN on myös paikka, johon työryhmä päätti ensi töikseen käydä tutustumassa. Sotilastiedustelutyöryhmä kirjasi heti ensimmäisessä kokouksessaan lokakuussa vierailun ”Puolustusvoimien tiedustelulaitokselle Tikkakoskelle” marraskuussa.

Joku veti punaisella kynällä yli sanan Tikkakoskelle, mutta yliviivattu paikkakunta jäi näkyviin virallisiin pöytäkirjoihin.


Viestikoelaitoksen sijainti on vedetty yli sotilastiedustelulakityöryhmän pöytäkirjassa.

Työryhmän yksipäiväiseksi suunniteltu reissu venähti lopulta kaksipäiväiseksi.

Mikä Tikkakoskella, pienessä Jyväskylän taajamassa, niin paljon kiinnostaa?

LUKUISAT ulkopuoliset ovat yrittäneet selvittää Tikkakosken salaisuutta. Yleisradion tutkivan journalismin ohjelma MOT valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka, kun toimittajat eivät saaneet perustietojakaan Tikkakoskella toimivasta yksiköstä.

Ylen toimittajat joutuivat tyytymään korkeimman hallinto-oikeuden vuoden 2007 päätökseen, jonka mukaan yksikön organisaatio, toimintasuunnitelma, asiakkaat ja kansainvälinen yhteistyö ovat salaisia.

Poikkeuksen tekivät toimintakertomus ja strategia. Ne ovat erittäin salaisia.


Yksityiskohta Viestikoelaitoksen yli 40-sivuisesta vuosiraportista 2005.

Pääesikunta vetosi kymmenen vuotta vanhaan korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen myös tänä vuonna, kun Helsingin Sanomat pyysi asiakirjoja Viestikoelaitoksen budjetista, henkilöstöstä ja organisaatiosta.

Pääesikunta ei edelleenkään luovuta Viestikoekeskuksesta edes perustietoja, vaikka sille on suunnitteilla uusia ja suomalaisten yksityisyyden suojaa rikkovia tehtäviä. Nyt se kuuntelee ja mittaa viestintää ilmassa, mutta lisäksi Viestikoekeskus saisi oikeuden tietoverkkotiedusteluun eli kaapelien tietoliikenteen seuraamiseen.

PUOLUSTUSVOIMAT on myös tehnyt kaikkensa, jotta kukaan ulkopuolinen ei kiinnostuisi yksikön toiminnasta tai kirjoittaisi siitä mitään. Viestikoelaitoksessa työskennelleet tekevät ikuisen vaitiolositoumuksen, ja tarvittaessa kysyjä saa harhaanjohtavia vastauksia.

Vielä vuonna 1987 Pääesikunta sumutti Helsingin Sanomien toimittajaa vastaamalla, että Viestikoelaitos ja sen sisaryksikkö Sähköteknillinen tutkimuslaitos ”suorittavat tutkimusta ja kokeilua, jotka tulosten osalta ovat salaisia”.

Jo vanhahtava nimi Viestikoelaitos kuulostaa siltä, että yksikön toiminnassa ei ole mitään tiedusteluun liittyvää. Kun Viestikoelaitos yhdistyi vuonna 2014 Puolustusvoimien Tiedustelulaitokseen, yksikkö sai uuden nimen Viestikoekeskus.

Suomen sotilastiedustelun osat – keskukset, laitokset ja osastot – ovat vaihtaneet nimeä niin tiheään, että ulkopuolisten on ollut vaikea ymmärtää muutoksia. Nimet eivät kuitenkaan ole tärkeitä, sillä organisaation tehtävät ovat pysyneet pääosin samoina vuosikymmenestä toiseen.

NYKYINEN Viestikoekeskus on pääasiassa signaali- ja kuvaustiedusteluun erikoistunut yksikkö. Se kuuntelee ilmassa liikkuvia viestejä ja harjoittaa elektronista mittaustiedustelua.

Virallisesti yksikkö keskittyy kaikkien ilmansuuntien seuraamiseen, mutta käytännössä kohteena on Venäjä.

Esimerkiksi Puolustusvoimain komentajan neuvottelukunta määritteli 2008, että Viestikoelaitos on ”sotilastiedustelun osana päävastuullinen Venäjän asevoimien seurannasta”.

Rauhanaikana Viestikoekeskuksen tavoitteena on havaita ainakin vanhan Leningradin sotilaspiirin alueella olevien joukkojen liikekannallepano.

Käytännössä Viestikoekeskus sieppaa Venäjän sotavoimien sähkömagneettista säteilyä sekä analysoi ja luokittelee sitä. Näin yksikkö muodostaa elektronisen tilannekuvan, jonka perusteella se arvioi Venäjän alueella olevat joukot, joukkojen tyypit, johtosuhteet, tehtävät ja toiminnan muutokset.

Sotilaskielellä Viestikoekeskuksen vastuulla on luoda vihollisesta elektroninen tiedustelukartta. Tällainen kartta paljastaa vastustajan suunnitelmat, valmiuden, johtopaikat, liikkeen, tulituen, maalitiedustelun, ilmapuolustuksen sekä tukielementtien käyttämät viesti-, tutka- ja telemetrialähettimet.


HS:N haltuunsa saaman asiakirja-aineiston mukaan Tikkakosken tiedustelulaitoksessa työskenteli vuonna 2010 yhteensä 150 henkeä.

Heistä suurin joukko eli noin 70 henkeä työskenteli Viestikoelaitoksen tiedustelukeskuksessa. Se vastasi Viestikoelaitoksen kaikkein salaisimmista asioista, kuten tilannekuvasta, strategisesta ja operatiivisesta analyysistä, salausalgoritmeista, sanoma-analyysistä ja niin sanotuista signaalikirjastoista.

Kun mukaan lasketaan muu Pääesikunnan tiedusteluväki ja silloisen Puolustusvoimien tiedustelukeskuksen ihmiset, Suomen sotilastiedustelun palveluksessa oli vuonna 2010 yhteensä noin 320 henkeä. Se on selvästi enemmän kuin siviilitiedustelua hoitavan Supon 225 hengen vahvuus oli tuolloin.

Salainen muistio vuodelta 2004 kertoo, että Viestikoelaitoksen henkilöstöongelmat olivat yhtä inhimillisiä kuin muissakin organisaatioissa: päälliköitä oli liikaa ja alaisia liian vähän. ”Esikunnan osastopäälliköiden määrä on suuri”, toteaa muistio, joka päätyy ehdottamaan kahdeksan osaston supistamista neljään osastoon ja tiedustelukeskukseen.

Tikkakosken väki saattaa tulevaisuudessa kaksinkertaistua. Puolustusvoimien on tarkoitus investoida kymmenen vuoden aikana kyberpuolustukseen 200 miljoonaa euroa ja palkata 200 henkeä, joista tosin vain nelisenkymmentä keskittyisi tiedusteluun kaapeleissa.

Viestikoekeskus tarvitsee lisää väkeä myös siksi, että uudet tiedustelulait tekisivät sotilasyksiköstä alihankkijan siviilitiedustelulle eli Supolle. Tiedustelulakiesitysten mukaan Viestikoekeskus suodattaisi ja nappaisi internetliikenteestä sen verkkoliikenteen, joka suojelupoliisia kiinnostaa.

Samalla kasvaa myös Supo, sillä se on palkkaamassa ensi vuonna 50 henkeä ja myöhemmin 94 henkeä lisää nykyiseen 320 hengen vahvuuteensa.

VAIKKA Viestikoekeskus on sotilasyksikkö, se kertoo salaisissa muistioissaan asiakkaista ja tuotteista kuin mikä tahansa yritys. Yksikön keräämät tiedot menevät ensin Pääesikunnan tiedusteluosastolle, joka yhdistää, analysoi ja toimittaa lopullisen tuotteen asiakkaille.


Yksityiskohta Viestikoelaitoksen tekemästä ilmoituksesta kertoo, että Yhdysvaltain merivoimien Baltops-harjoitus Itämerellä kesäkuussa 2005 herätti Venäjän mielenkiinnon.

Viestikoekeskuksen ja muun Puolustusvoimien tiedustelun asiakkaat ovat hyvin valikoituneita. Vuonna 2007 Viestikoelaitos sijoitti heistä ykkösluokkaan muun muassa tasavallan presidentin, pääministerin ja puolustusministerin sekä Puolustusvoimien ylimmän johdon.

Sidosryhmiin eli kakkosluokkaan Viestikoelaitos ryhmitteli ulkoministerin, suojelupoliisin, tavallisen poliisin, Rajavartiolaitoksen ja Tullin.

Puolustusvoimien tiedustelun sidosryhmiä ovat salaisen muistion mukaan myös Ilmailulaitos, Säteilyturvakeskus, Seismologian laitos, liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen Pankki, yliopistot ja korkeakoulut sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Ykkösasiakas on tasavallan presidentti. Hän on Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö, joka saa kaiken palvelun. Muut asiakkaat saavat palvelua tuotteen mukaan, luokittelee Pääesikunnan tiedusteluosaston salainen muistio vuodelta 2007.

Yritykset pyrkivät myymään tuotteitaan kaikille. Viestikoekeskuksen tuotteet eivät ole vapaasti ostettavissa, vaan laitos pyrkii päinvastoin salaamaan ne tiukasti.

VIESTIKOELAITOKSEN diaesitykset alkavat usein muistutuksella siitä, että nyt ollaan salaisessa paikassa ja jokainen kännykkä voi olla mikrofoni:

ERITTÄIN SALAINEN

– ei muistiinpanoja

– sulkekaa gsm-puhelimet

Seuraa esitys Venäjän vuoden 2005 SAR-tutkista, joka on esimerkki analysoiduista raporteista ja tutkimuksista, Viestikoekeskuksen yhdestä päätuotteesta.

Näihin Viestikoelaitoksen vuosittain tekemiin päätuotteisiin kuuluivat muun muassa otsikot ”Venäjän asevoimien toiminta”, ”Venäjä uhka-arvio”, ”Elektronisen sodankäynnin uhka-arvio” ja ”Tietoverkkosodankäynnin uhka-arvio”, kertoo joulukuulle 2008 päivätty salainen muistio.

Esitykset sisältävät konkreettisia havaintoja esimerkiksi Venäjän asevoimien johtamisjärjestelmien kehityksestä, lähialueen esikunta- ja johtamisharjoituksista sekä sotaharjoituksista.

”Harjoitusten laatu on parantunut ts. joukkojen suorituskyky lisääntyy”, kertoo vuonna 2007 tehty erittäin salaiseksi leimattu esitys.

Lopuksi Viestikoelaitos esitteli, mitä keskeisiä eroja se on havainnut verrattuna Venäjän tekemiin virallisiin ilmoituksiin rajantakaisista joukoista. Venäjän viestijoukot eivät olleet raportoineet kalustostaan, ja ydinkärkien kuljetusyksikköjä oli jäänyt raportoimatta rajan pinnasta.

Länsimaat ja niiden tiedustelu saavat Viestikoelaitoksen raporteissa hyvin vähän huomiota. Esimerkiksi vuoden 2005 vuosiraportin 43 sivusta on omistettu lännen tiedustelulle ja valvontalennoille yksi sivu. Lähialue eli käytännössä Venäjä saa huomiota 40 sivun verran.

4. des, 2017

Marja Tuohimaa on kommentoinut Uudessa Suomessa Sauli Niinistön
omaperäisiä lausuntoja.

Niinistö määrittelee vihapuheen: "haluksi väärin ymmärtää mieluummin
kuin pyrkiä ymmärtämään toista".

Tarkoittaako tämä varsin epäselvä luonnehdinta sitä,
että kansalaisten taholta tuleva kritiikki on väärin ymmärtämistä
ja siis "vihapuhetta"? Eiköhän se kritiikki ole enemmänkin aiheellista mielenilmaisua.

"Vihapuheita" pidetään sisäministeriön mukaan pahimpana uhkana turvallisuudellemme,
ja "vihapuheita" syynäämään netin älämölöstä on palkattu kymmeniä poliiseja, ja
ties mitä muutakin lainvastaista toimintaa.

Kyse on valtion taholta painoarvoltaan todella suuren luokan asiasta,
mutta rikoslaki ei tunne vihapuhetta.

Tilanne on varsin mielivaltainen, sillä kansalaiset eivät tiedä,
millä ohjeistuksella poliisit nettiä ratsaavat.

Niinistön luonnehdinnan perusteella haaviin jäisivät kaikki väärin ymmärtäjät.
Mistä ja keneltä tulee se tieto jota kaikkien pitää ymmärtää,
ettei sorru "vihapuheeseen" ?

7. nov, 2017

Ostettiin muutamalla kymmenellä miljoonalla maata (suota)
tuosta Nevan rannalta (rämeiköstä)

Ensin rakennettiin asfaltti (routa) pinta tiet jään päälle,
ja aloitettiin kahdeksan luontoon sulautuvan kerrostalon rakentaminen.

Puolen vuoden aherruksen jälkeen työt oli pysäytettävä. Hätiköidyt
rakennusten perustatyöt (rahan säästäminen) aiheutti paikoitellen vajoamista ja
seiniin ilmaantuneita halkeamia mitkä joissain tapauksissa pahenivat.

Siihen loppui se unelma, ja taisipa loppua rahatkin.
Nyt nämä kahdeksan rakennuksen luurangot vettyy
tuolla Nevan ranta rämeikössä.

EX-miljonääri on maanpaossa, satojen miljoonien korvausvaatimukset kaupungilta,
kas kun ne rakennukset olisi pitänyt purkaa.

Tietääkseni tämän jälkeen ei legatiiltä muistuttavaa (vähä sementtistä)
materiaalia ole ainakaan viisi kerroksisten talojen rakentamiseenkaan käytetty,
saatikka sitten paalutuksessa joka toinen unohdettu.