Ajankohtaisia faktoja.

27. jul, 2017

”Naapurin pojan” – presidentti Vladimir Putinin vierailu Suomeen on ollut maassamme valtaisa mediatapahtuma. Median hähinä on liikuttavaa: kesätoimittajat hössäävät ja nostelevat esille mitä eriskummallisimpia asioita. Missä presidentti yöpyy, mitä sieniä ja olutta hän maistelee? Millä laivalla presidentit matkaavat Olavinlinnaa?

Ja hyvän suomalaisen tavan mukaan järjestelyt ovat perinpohjaiset: savonlinnalaisia mm. on kielletty pitämästä ikkunaa auki tai liikehtimästä ikkunoiden edessä vierailun aikana. Onkohan se muuten aivan tarpeellista?

Tämä elämöiminen ja melskaaminen on tarttunut moneen kommentaattoriin, joiden mukaan presidenttien agendalla on monimutkaisia poliittisia asioita. Näitä lukiessa luulisi olevan kyseessä uusi ETYK tai vähintään supervaltojen huippukokous tai peräti Mars-planeetan asuttamiseen tähtäävä kokous.

Toivon Sauli Niinistön  pääsevän, (päästäkää se) myös seuraavalle presidenttikaudelle. Hän on ehdottomasti vaaraton.

Inkerinmaalla  27.07.2017                                                                                                                                                                                                                                          

26. jul, 2017

lakejamme,
mikä on niiden oikeutus vallankäyttöön?

Laillisen yhteiskuntajärjestyksen pohjana on laki. Perustuslaki on yhteiskunnan kivijalka. Laeissa määritellään yhteiskunnan toimintaa ja järjestystä. Lait eivät voi olla perustuslain vastaisia. Perustuslakia pitää noudattaa, samoin lakia. Ne koskevat jokaista yhteiskunnan jäsentä ja toimijaa. Jos näin ei ole, ollaan vaikeuksissa.

Lakia on aina luettu ja sovellettu rikkaiden, vaikutusvaltaisten ja hyväosaisten hyväksi. Pitkään Suomessa oli kuitenkin periaate, että lain pitäisi olla sama kaikille. 1990-luvun laman pyörteissä eduskuntamme päätti kuitenkin, etteivät lait ja perustuslaki koske sitä ja sen päätöksentekoa. Tämä oli kohtalokas linjaus.

EU-jäsenyys oli perustuslain vastainen 16 vuotta. Vasta vuonna 2011 perustuslakiin tehtiin lisäys ”Suomi on Euroopan unionin jäsenvaltio.” Olimme siis perustuslain vastaisesti Euroopan unionissa kuudentoista vuoden ajan. Se ei haitannut ketään eduskunnassa ja valtion hallinnossa.

Oma rahamme poistettiin käytöstä perustuslain vastaisesti sekin, eikä siitäkään rikoksesta ole koskaan tehty edes tutkintaa, puhumattakaan, että asianosaiset olisivat saaneet syytteitä tai tuomioita.


SUOMEN VALTIO ON MYÖS YHTIÖITETTY kaikessa hiljaisuudessa. Se löytyy yhtiönä Suomen ja Yhdysvaltojen yritysrekisteristä. Ongelma on siinä, että perustuslain mukaan Suomi ei ole yhtiö, vaan tasavalta. Silti yhtiölainsäädäntö ja yhtiöitä koskeva laki kumoaa perustuslaillisen yhteiskuntajärjestyksen ja yhteiskunnalle säädetyt toiminnot ja vastuuvelvollisuudet.

Hallitus toisensa perään on myös säätänyt perustuslain vastaisia lakeja. Sellaisia ei pitäisi olla edes olemassa, mutta on. Ministeriöt ja virkamiesjohto ovat ohjeistaneet alaisiaan lainvastaisiin toimiin lakien vastaisesti. Sen ei  pitäisi olla mahdollista, mutta on.

Suomen armeija on alistettu ulkovaltojen alaisuuteen lakiemme vastaisesti. Senkään ei pitäisi olla mahdollista, mutta on. Mahdollista ei pitäisi olla senkään, että suurimmat yritykset rikkovat lakeja milloin haluavat, mutta näinkin on. Esimerkistä käy Stora Enso, joka ruotsalaisjournalistien mukaan väärensi koko konsernikirjanpitonsa vuosiakausien ajan ja joka on nyt tutkittavan Ruotsissa. Ei meillä, vaikka eräs sisäpiiriläinen toimitti tästä todisteet  KRP:lle, Helsinkin poliisille, valtiovarainministeriölle jne. jo vuosia sitten.

Kansanedustajia nolostuttaneesta vaalirahakohusta ei seurannut mitään poliitikoille, koska vaalirahalaissa ei ollut rangaistuksia heille. Oli siis rikos, josta ei seurannut rangaistuksia. Koko asia lakaistiin maton alle ja pari uhrilammasta pantiin koppiin. Puolueet ja kansanedustajat, jotka olivat vuosikymmenien ajan pimittäneet vaalirahakuvioitaan, eivät saaneet yhtään mitään seuraamuksia.

Kuntien pakkoliitokset ja SOTE ovat kuntien perustuslaillisen itsemääräämisoikeuden vastaisia. Silti niitä viedään läpi. Pakkoliitoksista luovuttiin vaivihkaa, kenties juuri siksi, että joku huomasi perustavaa laatua olevan ongelman, mutta SOTE etenee vauhdilla. Vaikka se on lain vastainen.


KAIKKI TÄMÄ ON ONGELMALLISTA siksi, että jos yhteiskuntamme ylätaso ei noudata lakeja vaan esimerkillään vuosikymmenestä toiseen osoittaa, ettei lakia tarvitse eikä pidä noudattaa, koko laillinen yhteiskuntajärjestelmämme rapautuu ja lopulta romahtaa. Voi tietenkin olla, että joidenkin mielestä se olisi suotavaakin, mutta yhteiskunnan romahdus johtaa myös kaaokseen, jolla on omat seurauksensa.

Kun yhteiskunnan eliitti ei noudata lakeja, mutta vaatii alaisiaan tekemään niin, syntyy laillisuusongelma. Yhteiskunnan eliitti menettää legitimiteettinsä. Näin on jo käymässä.

Valitettavasti yhteiskuntamme eliitti ei näe sitä eikä usko, että näin on tapahtumassa. Siksi se jatkaa rikollista taivaltaan, rikkoo lakeja ja toimii lakien vastaisesti aina kun se niin haluaa.

Seuraukset tulevat olemaan erittäin vakavat ja murheelliset täysin sivullisille, sillä kun laillinen yhteiskuntajärjestys katoaa, heikoimmat kärsivät eniten.

Ehkä se on lakia rikkovan eliittimme tarkoituskin. En tiedä. Laillisuusongelma on kuitenkin todellinen, vaikka sitä ei eduskunnassa istuva syöttöporsaiden lauma tajuakaan.

20. jul, 2017

Soinilaisten uuden ja iloisen joukkueen tulevaisuuden väri on puolestaan todennäköisesti lähempänä mustaa kuin mitään muuta. Kannatusmittaus näyttää Siniselle tulevaisuudelle vain 2,5 prosenttia. Puutelista on pitkä. Sininen tulevaisuus ei ole vielä edes puolue ja siihen vaadittu 5000 kannattajakortin kerääminen on kova urakka.

Vaikka laput saataisiin kasaan, ryhmältä puuttuu toimiva organisaatio ja ennen kaikkea rahaa.  Eduskuntavaaleissa menestyminen vaatii myös sitä, että ehdokaslistoille on löydyttävä runsaasti väkeä ympäri Suomea. Muutamien keulahahmojen mahdollinen suosio ei riitä mihinkään ”Siniseen tulevaisuuteen”

Nämä ovat silti pieniä murheita sen suurimman rinnalla: on hyvin vaikea hahmottaa, minkä lokeron Sininen tulevaisuus täyttäisi äänestäjäkunnassa.

Omassa periaateohjelmassaan se kertoo painottavansa muun muassa: isänmaallisuutta, osallistumista kansainvälisten ongelmien ratkomiseen, kansanvaltaista päätöksentekoa, uudistusmielisyyttä, perhearvoja, käytännönläheisyyttä, lähimmäisenrakkautta.  (Näitä samoja juttuja tarjosi  Timo Soini ennenkin osittain toisilla sanamuodoilla) No miten siinä kävi?

“Olemme lämminhenkinen poliittinen koti kaikille suomalaisille, jotka jakavat nämä arvot ja periaatteet”, ohjelmassa kerrotaan.

Siis kaikkea kaikille. Sen voi lukea myös toisin: ei kenellekään oikein mitään. 

AriK                 

 

7. jul, 2017

HELSINGIN SANOMIEN ENTINEN PÄÄKIRJOITUSTOIMITTAJA AVAUTUU

Lyhennetty versio vuodelta 2008 mikä on merkillepantava tänä päivänäkin.

Martti Valkosen, kirja Sananvapaus kauppatavarana (2004) on erityisen mielenkiintoista luettavaa. Valkosella on 40 vuoden kokemus median ammattilaisena niin Suomesta kuin ulkomailta, ja hän toimi Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittajana 10 vuotta ja Moskovan kirjeenvaihtajana neljä vuotta.

 

Hänen kirjansa pitäisi olla pakollista luettavaa jokaiselle, joka vielä uskoo Suomen suurimman lehden puolueettomuuteen ja laatujournalismiin. Tämän lisäksi Valkosen kirja toimii erinomaisena oppaana kaikille toimittajanurasta haaveileville särkiessään mahdollisia epätodellisia mielikuvia ja odotuksia.


Valkosen teos piirtää silottelemattoman kuvan suomalaisen journalismin rappiotilasta ja suunnattomasta vallasta, jota media käyttää sumeilematta ajaakseen omia päämääriään.

 

Valkosen ensikäden kokemukset ja havainnot Helsingin Sanomien harjoittamasta julkisen mielipiteen manipuloinnista ja valta-aseman väärinkäytöstä, ovat harvinaisen avointa tilitystä suomalaisella mediakentällä, joten ei liene yllätys, että Sananvapaus kauppatavarana -kirjan julkaiseminen pelotti suurimpia kustantamoja eikä se ole saanut liiemmin julkisuutta.

 “Kansan poliittinen umpityperyys, äänestetään puolueita, jotka pyrkivät heikentämään omien äänestäjiensä elintasoa.”

 Erityisesti tämä liittyy ilmeisesti hyvin suuressa määrin siihen, että valtamediamme on vallan sylikoira, vaikka sen kuuluisi olla vallan vahtikoira: meillä vallitsee (valta)media-kontrolli – joka käsittää sekä YLE:n että sanomalehdet.

 Laki turvaa Suomessa sananvapauden eikä sensuuria virallisesti ole.

 Vuosi toisensa jälkeen Suomi pärjää erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa sananvapauden suhteen. Tästä huolimatta Suomesta puuttuu kokonaan vapaa ja riippumaton lehdistö.

Helsingin Sanomat on koostaan johtuen käytännössä monopoliaseman saavuttanut sanomalehti, joka voi asemansa turvin mitätöidä koko kansanvallan vaikenemalla tärkeistä asioista ja manipuloimalla julkista mielipidettä. Valtava mediatalo pystyy leimaamaan ihmisiä ja aatteista mielensä mukaan, jolloin siitä on kasvanut este demokratialle.

Mediaimperiumit käyttävät sananvapautta tuotannontekijänä, ja kykenevät siten hankkimaan yhteiskunnassa enemmän vaikutusvaltaa kuin niiden koko edellyttäisi. Kun suuret mediayhtiöt manipuloivat uutisvirtaa ja mielipiteitä, ne eivät joudu vastuuseen vajaalaatuisesta tuotannosta, kuten konkreettisia tuotteita valmistavan yrityksen kohdalla tapahtuisi.

Kun kansa ensin tyhmistetään viihteellä, ja sen huomio keskitetään tyhjänpäiväisyyksiin, voidaan tämän jälkeen kulissien takana tehdä mitä halutaan. Suomessa käytännössä monopoliasemaan noussut sanomalehti HS voi mitätöidä kansanvallan vaikenemalla asioista, jotka ovat tärkeitä.

Media voi edistää ja tuhota poliittisia uria halunsa mukaan. Ulkoministeri Ilkka Kanervan tapaus osoitti, että erottamiseen johtavalla ajojahdilla ei tarvitse olla mitään pätevää syytä.

Vaaligallupien tekeminen vaalien välillä ja juuri ennen vaaleja on yksi esimerkki keinovalikoimasta vaikuttaa mielipiteisiin. Virhemarginaalit huomioon ottaen muutamien kymmenysosien muutoksilla pääpuolueiden kannatusten välillä ei ole mitään yhteiskunnallista arvoa.

Sen sijaan tiheätahtinen lukujen julkaiseminen pitää mielessä, kenellä on valta ja että mikään ei ole todellisuudessa muuttunut eikä muuttumassa. Tämä kannustaa poliittiseen passiivisuuteen: miksi äänestää, kun mikään ei kuitenkaan muutu? Valta on kolmella suurimmalla – todellisuudessa siis yhdellä ja samalla – puolueella jatkossakin. Ihmiset kokevat omaavansa enemmän vaikutusvaltaa äänestäessään suosikkiaan Idols- tai euroviisufinaaliin.

Passiivisuus palvelee eliitin etuja, joten siksi viihdeuutiset ovat nousemassa Helsingin Sanomissakin ykkösuutisiksi.

Sjapki, Inkerinmaa

07.07.2017

1. jul, 2017

Kuluttaja sitä pyörittää ja velkaakin avuksi tänä vuonna keritty ottaa jo 4 miljardia euroa.
(se salaisuus tuli selville vasta eilen)

Talous nousussa, tosin nousulla ei hallituksella ole positiivista osaa eikä arpaa,
vaikka sillä yritetäänkin tämän hetkisen "kusettaja porukan" tekoja kipsivellillä ehostaa.
Syys_sateitten aika lähestyy, saattaa ne ehosteet liueta.

Tavaran ja rahan vienti nousee!
Edelleenkin ja suuremmissa määrin haihtuu etenkin rahat ulkomaalaisomistajien taskuihin,
niin teollisuuden kuin halpatyövoimankin osalta.

Tarvitaan tuki toimia ja kunnon siivousurakka!
Eikö Matti Vanhanen, Juha Korkeaoja, Mauri Pekkarinen, Jyri Häkämies..
ja muutamat muut sekoilijat voisi ostaa "omilla rahoillaan" takaisin vaikkapa Kemira Growttowsin, Digitan ja Caruna Suomen?

Perustuslakivaliokunnalle olisi annettava lakiehdotus nopeasti mietintöön, mikä rajoittaisi summittaisen
valtion omaisuuden myynnin yksinomaan suuruudenhullujen politiikkojen ja lobbareitten toimesta,
ilman että siitä neuvotellaan myös omistajan (Suomen kansan) kanssa.
Tähän mennessä on tuo toiminta ollut täysin perustuslain vastaista salakauppaa.

Ihmetellään että kenestä seuraava presidentti..
Sellaiseen tehtävään sopii henkilö joka todella tietää mitä ulkomaan politiikka ja kansainvälinen kauppakin on.
Hyvänä esimerkkinä tehtävään olisi Kone oy pääjohtaja vaikka sivutöinään.

Ei siinä tarvita ketään joulukinkkua haistelevaa koiranomistajaa.. vai oliko se toisin päin?

Terveisin ja herneitä nenään
@riK

Pietarissa  01.07.2017