Ajankohtaisia faktoja ja historiaa ihmisten tietoon

15. des, 2019

Musliminaiselta kysyttiin Poliisiammattikorkeakoulun haastattelussa, miten hän suhtautuisi siihen, jos huivin käyttö työaikana kiellettäisiin. Nainen ehdotti, että asiasta voisi neuvotella ja että huivia voisi myös muokata tarpeiden mukaan.

– Haastattelijan mielestä asiasta ei voinut neuvotella, enkä päässyt kouluun. Olen aina halunnut poliisiksi ja nyt olen joutunut luopumaan unelmastani. Huivi on identiteettini ja uskontoni, enkä voi siitä työaikana luopua, kertoo 38-vuotias musliminainen anonyymisti. 

Jotkut pahamaineisimmat hallituksen kulisseissa uikuttavat neuvonantajat vetoavat Ruotsin malliin, kun siellä saa poliisi käyttää huiveja ja turbaanejakin.

Hetkinen, pysykää nyt jossakin järjestyksessä! Suomi ei ole Kalifaatti.

Tämä tämänkertainen tyhjänpäivän viisastelija sisäministeri Ohisalo, muka kaikista asioista tietävä, ainakin (omasta mielestään) ei ole sen parempi kuin edeltäjänsäkään, GCM tervetuloa Afrikkalaiset Suomeen dokumentit allekirjoittanut Mykkänen, jolle oma eukkokin antoi kenkää moisesta häpeän tuottamuksesta ja korjaamattomasta tuhotyöstä.

No Ohisalo unelmoi nyt uudenlaisesta poliisista, (niin kuin ei tuo vanha muka kelpaisi), jos sen politisoiminen lopetettaisiin, kouluttajat vaihdettaisiin, eikä sallittaisi poliitikkojen, etenkään (viher- kommunistien) puuttua noin helvetin syvällisen omatoimisesti virkavallan toimintaan, vain ottamalla puhelu tai lähettämällä viesti poliisipäällikölle, ilman sen syvällisempiä viivätteitä kuin esim. laillisuus kysymys.

https://www.verkkouutiset.fi/maria-ohisalo-poliisiin-tarvitaan-lisaa-vahemmiston-edustajia/?ref=rns_fb&fbclid=IwAR05GnNwvbwXInZxLy6VaqFSMrKvyzCGv6tJ8DTnP66cYf-qIrdX6f03d3w  Poliisi voimista noin 80% kannattaa perus suomalaisia ja kokoomusta, siis ei niinkään valmiita työskentelemään huivipäitten kanssa. Ohisalo voi unohtaa tuollaiset läähätykset, ja jos vetää niin ompeluttakoon persesilmänsä kiinni.

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2019/12/08/huivin-salliminen-osana-poliisin-virka-asua-on-huono-idea/ niin kuin on myös ajatus jostain muslimipoliisistakin suomalaisessa yhteiskunnassa missä kohta vaadittaisiin myös Sharia lain käyttöön ottoa.

 

14. des, 2019

https://demokraatti.fi/rikosoikeuden-professori-al-hol-vuoto-viemassa-jussi-halla-ahon-poliisin-pakeille-todennakoisesti-kuullaan-jossain-ominaisuudessa  Kyllä vain, sotkekaa nyt Halla-Ahokin omiin ongelmiinne.

 

Tämä alla oleva juttu on kuvassa esiintyvän päällekirjoituksen sisältö.

Paavo Teittinen HS

Julkaistu: 13.12. 19:27 , Päivitetty: 14.12. 16:24

 

 

ONKO poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen antanut kansanedustajille harhaanjohtavaa tietoa al-Holista?

Kysymys on noussut julkisuuteen viime päivinä sen jälkeen, kun Kolehmainen oli tiistaina kuultavana eduskunnan hallintovaliokunnassa.

Valiokunnassa käytiin vilkasta keskustelua Syyrian al-Holin pakolaisleirillä olevien suomalaisten kotiuttamisesta. Valiokunnan keskustelut ovat salaisia.

HS:n tietojen mukaan Kolehmaiselta kysyttiin muun muassa siitä, ollaanko suomalaisia hänen tietojensa mukaan lennättämässä Suomeen lähitulevaisuudessa. Kolehmaiselta kysyttiin myös, onko poliisin tiedossa käynnissä olevaa tai tulevaa tilannetta, jossa leirillä olevia suomalaisia oltaisiin auttamassa Suomeen.

Useat paikalla olleet henkilöt sanovat HS:lle, että Kolehmainen kiisti olevansa tietoinen tällaisista asioista. Kuulemisen jälkeen julkaistut tiedot kuitenkin asettavat hänen vastauksensa uuteen valoon.

VALIOKUNNALLA ei ole oikeutta saada salaista tietoa, eikä asiantuntijan tarvitse sellaista kertoa. Jos kyse on salaisesta tiedosta, asiantuntijan tulee kieltäytyä kommentoimasta, sanovat valiokuntaneuvos Ossi Lantto sekä hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää.

Asiantuntija ei kuitenkaan saa valehdella kansanedustajille. Mäenpään mukaan asiantuntija ei myöskään saa johtaa harhaan tai kierrellä totuutta, vaan hänen pitää vilpittömässä mielessä kertoa oma-aloitteisesti kaikki relevantit asi


”Meillä on perinteisesti luotettu siihen, että ihmiset toimivat näin ja kertovat totuuden eduskunnassa. Sen vuoksi tästä asiasta ei ole olemassa mitään sanktioita”, Mäenpää sanoo.

Mäenpään mukaan velvollisuus kertoa totuudenmukaisesti kaikki relevantit seikat voi olla vielä korostuneempi, jos kuultavana on valiokunnan valvonnan kohde. Hallintovaliokunta valvoo poliisia.

KESKIVIIKKONA Helsingin Sanomat ja Yleisradio uutisoivat poliisin salaisista asiakirjoista, joissa kuvataan yksityiskohtaisesti niin sanottua Korpi-operaatiosuunnitelmaa.

Korpi on ulkoministeriön johtama työryhmä, johon kuuluvat myös sisäministeriö, puolustusministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Asiakirjan mukana Korpi-operaatiosuunnitelman ”pääsuunnitelmana on saada kaikki al-Holin leirillä olevat palautukseen suostuvat henkilöt yhdellä kertaa Irakin Kurdistaniin Erbiliin, josta heidät tuodaan charter-lennolla Suomeen Helsinki-Vantaan lentoasemalle”.

Asiakirjan mukaan tavoite on ollut toteuttaa operaatio viikolla 50 eli tällä viikolla, mutta ajankohta on kuitenkin ”täysin riippuvainen” paikallisten toimijoiden asettamista reunaehdoista ja heiltä saatavista turvallisuustakuista.

Asiakirjan sähköisiksi allekirjoittajiksi on merkitty poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sekä poliisijohtaja Sanna Heikinheimo. Asiakirja on päivätty marraskuun 21. päivälle. Asiakirjan mukaan ”operaatiosuunnitelma on tällä hetkellä luonnosvaiheessa, joten siihen voi tulla muutoksia”.

HS:n tiedossa ei ole, miksi operaatio ei ole edennyt alkuperäisten tavoitteiden mukaisesti.

HS KYSYI Kolehmaiselta, miten hänen hallintovaliokunnassa antamansa vastaukset sopivat yhteen hänen allekirjoittamansa asiakirjan sisällön kanssa.

Kolehmainen sanoo, ettei hän muista keskustelua sanasta sanaan.


Kolehmaisen mukaan häneltä kysyttiin, onko poliisilla suunnitelmia al-Holin leiriläisten varalle.

”Käsitin sen niin, että onko poliisi lähdössä hakemaan al-Holin leiriläisiä Suomeen. Sanoin, että meillä ei ole tällaisia suunnitelmia, koska vastuuministeriö on ulkoministeriö.”

Kolehmaisen mukaan hän kertoi, ettei hänellä ole tietoa ulkoministeriön suunnitelman sisällöstä, mutta poliisilla on suunnitelmia eri tilanteiden varalle.

”Ja sanoin, että poliisin suunnitelmat koskevat lähinnä Suomea, koska meillä ei ole edes toimivaltaa toimia Syyriassa. Painotin, että minä en ole nähnyt sitä ulkoministeriön suunnitelmaa.”

Poliisin asiakirja käsittelee ulkoministeriön johtaman Korpi-työryhmän työtä. Te olette allekirjoittaneet sen. Asiakirjassa puhutaan nimenomaan Korpi-operaatiosuunnitelmasta. Sen mukaan pääsuunnitelmana on lennättää kaikki halukkaat suomalaiset al-Holilta Suomeen. Miten te voitte tämän valossa sanoa, että ette ole tietoinen mistään suunnitelmasta?

”Minä tiedän poliisin suunnitelmista. Minun väitetään nyt valehdelleen, että minä en muka tiedä suunnitelmista. Olen sanonut sanatarkasti, että en tiedä ulkoministeriön suunnitelmista, ja olen sanonut samalla, että poliisilla on erilaisia suunnitelmia. En ole nähnyt sitä ulkoministeriön suunnitelmaa, jollainen oletan heillä olevan. Eihän minulla ole varmuutta, onko heillä sellaista suunnitelmaa.”

Eikö Korpi-operaatiosuunnitelma käsittele tulevaa tilannetta, jossa ihmisiä voidaan auttaa Suomeen?

”Minulta kysyttiin useampaan kertaan, että tiedättekö te sen päivän, kun ollaan lennättämässä [ihmisiä] Suomeen. Sanoin, että en tiedä spesifiä päivää. Tarkkaan ottaen vastasin tällaiseen kysymykseen.”


Minulle on kerrottu, että teiltä on kysytty muutakin kuin spesifiä päivää. On kysytty, oletteko te tietoisia tulevasta tilanteesta, jossa ihmisiä oltaisiin auttamassa Suomeen.

”Tarkoitan tällä sitä, että minulla ei ole tiedossa sitä ulkoministeriön suunnitelmaa. Olemme tehneet poliisissa erilaisia suunnitelmia eri skenaarioiden varalle.”

Mutta tässä teidän allekirjoittamassanne asiakirjassa kuvataan myös ulkoministeriön johtaman työryhmän suunnitelmaa.

”Jos ulkoministeriössä on joku suunnitelma, niin en tietenkään ole verrannut sitä, onko se poliisin suunnitelman kanssa identtinen, tai onko siinä osia ulkoministeriön mahdollisesta suunnitelmasta.”

Yritän ymmärtää. Tämä on teidän allekirjoittamanne asiakirja, ja tässä puhutaan ulkoministeriön johtaman työryhmän Korpi-operaatiosuunnitelmasta. Miten te silloin ette voi tietää tällaisesta suunnitelmasta?

”Minä en tiedä sen suunnitelman sisältöä.”

Sehän kuvataan tässä asiakirjassa.

”En tiedä ulkoministeriön suunnitelmaa ja piste. En voi sille mitään. Minun väitetään valehdelleen tässä asiassa, ja en ole valehdellut.”

Tässä paperissa kuvataan suunnitelman sisältöä. Eikö se ole toissijaista, oletteko te nähneet erillisen suunnitelmapaperin, jos teiltä kysytään, oletteko tietoinen sen sisällöstä?

”Ei, minusta se on oleellista. En ole nähnyt ulkoministeriön suunnitelmaa. En ole missään vaiheessa kiistänyt, etteikö poliisilla ole suunnitelmia. Minulle on esitelty asiakirja, joka on laadittu sellaisen henkilön toimesta, joka osallistuu näihin kokouksiin.”

Mutta jos te olette lukenut sen asiakirjan ja nähnyt kuvauksen Korpi-operaatiosuunnitelman sisällöstä, niin kyllähän te olette tietoinen siitä sisällöstä. Ainakin esittelijän kuvauksesta.

”En voi väittää noin. En tiedä, mitä Korpi-suunnitelmassa on. Tämähän on vain poliisin suunnitelma. Jos minulle annetaan valmisteltu asiakirja, mistä minä voin tietää, mitä sisältöjä siihen on otettu jostain toisesta [asiakirjasta]. Se on esittelijän näkemys asiasta. En ole verrannut Korpi-suunnitelmaa ja meidän esittelijämme valmistelemaa suunnitelmaa. En voi sanoa, että tämä on yksi yhteen sen Korpi-suunnitelman kanssa.”

KÄYTÄNNÖSSÄ Kolehmainen siis sanoo, ettei hän ole tietoinen ulkoministeriön johtaman Korpi-työryhmän suunnitelmasta, vaikka sen sisältöä kuvataankin Kolehmaisen allekirjoittamassa ja lukemassa asiakirjassa.

Kolehmaisen mukaan hän ei voi olla varma, että poliisin asiakirjassa kuvattu sisältö vastaa todellisuudessa ulkoministeriön suunnitelmaa.

HS kysyi Kolehmaiselta, onko hän tämän valossa antanut harhaanjohtavia vastauksia valiokunnassa.

”En ole antanut harhaanjohtavaa kuvaa. Minä olen vastannut siihen kysymykseen, että minulla ei ole tiedossa ulkoministeriön suunnitelmaa. Ja että poliisin suunnitelma on olemassa. Totta kai poliisin suunnitelmassakin on se viikko 50. Mutta kun se on salassa pidettävä asiakirja, niin ei sitä voi siellä lähteä rääpimään.”

Viikko 50 viittaa siis ajankohtaan, jolloin asiakirjan mukaan ulkoministeriön johtaman Korpi-operaatiosuunnitelman mukaisesti al-Holin leiriläisiä pyrittiin tuomaan Suomeen.

Käsittääkseni teiltä on kysytty laajemminkin, onko poliisin tiedossa käynnissä olevaa tai tulevaa tilannetta, jossa al-Holin leirillä olevia oltaisiin auttamassa Suomeen.

”Ymmärsin kysymyksen niin, että onko poliisi lähdössä hakemaan ihmisiä Syyriasta. Sanoin, että ei ole, meillä ei ole toimivaltaa kuin kotimaassa. Minulla ei ole tapana valehdella, enkä missään tapauksessa valehtele valiokunnassa. Pidän todella epäreiluna, että minusta on tehty joku valehtelija.”

Jos kysytään, onko teillä tiedossa tulevaa tilannetta, jossa ihmisiä kotiutetaan sieltä leiriltä, miten sen voi ymmärtää niin, että onko poliisi lähdössä hakemaan?

”Minulta on tällä tavalla kysytty, ja olen ymmärtänyt sen niin, että poliisi lähtisi Syyriasta hakemaan ihmisiä. Olen siihen vastannut, että ei ole lähdössä.”

 

Näin valehtelee poliisi.

Olisitte kysyneet vielä: Onko poliisi politisoitunut?

Vastaus olisi ollut varma emävale!

 

 

18. nov, 2019

Jo vuosikymmeniä on Suomesta muuttanut paras nuoriso heti koulutuksen jälkeen ulkomaille, niistä noin 90% ei palaa koskaan suomalaiseen työelämään.

Keskittyisitte niitten oikeitten työpaikkojen kehittämiseen luomalla positiiviset markkinat, ei kaikki halua kaupan kassaksi, tai halal kissoja kebab baariin grillaamaan.

Tänä päivänäkin on nähtävissä, että Suomesta katoaa enemmän ammattitaitoista  huippu koulutettua väkeä, vastaavaa ei edes teoreettisesti koskaan saadaan tilalle. Mikä vittu teitä herrat oikein vaivaa?

https://www.verkkouutiset.fi/vero-maasta-lahteville-on-sdpn-ohjelmassa-tata-se-tarkoittaisi/?fbclid=IwAR3MW9Iz_zCInasCVhos7jGLGJFv-6Qemy9BrlXCoYujrH3dzsZo7rhIgvA

https://www.verkkouutiset.fi/hallituksen-mukaan-vero-maasta-lahteville-mahdollinen-2021/

 

 

11. nov, 2019

”Tämän päivän porukka ei jaksa lukea, ei ne kyllä mitään tiedäkään, saatikka viitsisivät vielä jotain muutakin tehdä kuin availla tölkkejä” Näin se vartija mummo minulle huuteli, kun käytin kameraa, ja se näki sen. No en kai minä kaikkia museon sääntöjä tiennyt, paitsi sen, että mummo hiljeni sadan ruplan setelillä.

Maalauksessa Venäjän viimeinen Tsaari Nikolai II ja hänen poliittinen johtonsa. Potretin tilanne yksityiskohdat jäivät sillä kertaa selvittämättä (2014). Piti vain lähteä, kun näitä vartija virkailijoita ilmestyi useampiakin paikalle satasen toivossa.

---------------------------------------------

Joka tapauksessa Nikolai II pidätettiin ja vangittiin vallankumouksen tiimoilla. Lopuksi tsaari, ja hänen perheensä teloitettiin Leninin allekirjoittamalla päätöksellä, mikä johti seuraavat 70 vuotta kestävään psykologiseen kansanmurhaan. Sama Lenin äijä, antoi muuten sille oikealle Suomelle itsenäisyyden minkä Niinistö myi.

Kommunismi, nykyaikana se yrittää taas hiukan toisenlaisella variantilla vallata Eurooppaa, mutta ei tule onnistumaan EU-opposition estäessä globaalistien kolhoosia muistuttavan toiminnan.

Suomessa on tätä alkuperin juutalaisten kommunismi aatteellista keksintöä havaittavissa edelleenkin vihervasemmiston riutuneissa järjestöissä, missä pääkallot huutelevat: ”Ei natseja sinne, ei natseja tänne?” Tämän hetken punamulta hallituksen ohjelmassa on myös kirjauksia, jotka haiskahtavat vankileirien käymälältä.

---------------------------------------------------

Lyhyt selostus Tsaarin ja hänen perheensä kohtalosta.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006178078.html  Vai silleen... Ilta Sanomat ottaa tällaiset asiat vain viihteenä netti linkin nimen perusteella.

 

 

5. nov, 2019

Kuvassa yritetään vitsailla tosi tapahtumalle. Siinä jonkinlainen vahtimestari on tilaamassa betonia reiän paikkaamiseen, (ei sitä löysempää sorttia), sekä rautaa jos on.

Moni keisarillisen Pietarin upeimmista rakennushankkeista ja kanaaleista vaativat kymmeniätuhansia miestyövuosia, valtavia omaisuuksia – ja tuhansia tonneja suomalaista kiveä. Punaiset pilarit kertovat, kuinka mahtavat palatsit syntyivät aikana ennen koneita, ja kuinka maailman suurin monoliitti louhittiin Kaakkois-Suomen kallioperästä.

Palatsit ovat aina toimineet vallan ja vaurauden symboleina. Erityisen selvästi tämä näkyi vuosien 1700 ja 1850 välisessä Euroopassa, eikä suurvalta Venäjä ollut poikkeus. Mahtirakentaminen näkyi myös Venäjään liitetyssä Kaakkois-Suomessa, josta tuli ensimmäiseen maailmansotaan asti lähes kaikki Pietarin rakentamiseen tarvittu graniitti.

Monet Pietarin suuruudenhulluista rakennushankkeista herättivät mahtipontisuudessaan huomiota ympäri Eurooppaa. Pietari Suuren ratsastajapatsaan alla seisovaa – inkerinmaalaiselta suolta kaivettua – graniittilohkaretta pidetään vielä tänä päivänä suurimpana ihmisvoimin siirrettynä kappaleena. Aleksanteri I:n muistomerkkiä varten taas tuotiin Kaakkois-Suomen Pyterlahdesta maailman suurin monoliitti, eli yhdestä ainoasta kivestä muotoiltu 25-metrinen pylväs.

Kirjan kuvaamat rakennushankkeet kertovat ajasta, jolloin tärkein tuotannontekijä oli työvoima eikä voimakoneita ollut. Alkuperäiset louhintaa ja rakennustöitä kuvaavat piirrokset havainnollistavat, kuinka satojen tonnien painoisia kivilohkareita liikutettiin lihasvoiman, vipujen ja taljojen varassa. Yksin Iisakin kirkon suuriin portaalipilareihin arvioidaan uponneen 10 000–15 000 miestyövuotta. Yön hiljaisuudessa saattaa kuulla tuulen tuomia huokauksia vanhojen puistojen varjoista.

Autonomian ajan lopulla Suomen kiviteollisuus eli ennennäkemätöntä noususuhdannetta. Yksin Virolahdelta arvioidaan viedyn toista miljoonaa kuutiota graniittia Pietarin rakennusaineeksi. Fjodor Dostojevskin liioitteli vain vähän tunnetussa lausahduksessaan ”Pietari on suomalaiselle suolle suomalaisesta kivestä rakennettu Venäjän pääkaupunki”.

https://kirjat.finlit.fi/  Emeritusprofessori Yrjö Kaukiaisen kirjoittama teos esittelee uudenlaisen näkökulman Pietarin historiaan ja sen upeaan arkkitehtuuriin.

Pietarin kaupunki rakennettiin kirjaimellisesti suolle, sekä orja työvoiman luitten päälle. Sen perustaja, Venäjän valtakunnan suuruuden luoja Pietari I pystytti omalle ja valtionsa mahdille monumentin, jonka tuli kestää vuosisatoja. Pietarin kaupunki luotiin tyhjästä; tyhjän täydeksi kasvamisen hinta oli mittaamaton määrä rahaa, vertaa ja hikeä.

Kaupungista tuli komea ja se nähtiin hintansa arvoiseksi. Sen esikuvana olivat läntiset suurkaupungit, mutta siitä tuli tyystin erilainen kuin yksikään näistä. Pietari ja hänen kaupunkinsa muuttivat koko Venäjän historian suunnan. Moskova menetti pääkaupungin aseman vuonna 1703. Moskova oli itää. Pietarin tuli olla länttä.

Pietarista luotiin läntinen kaupunki, jossa läntinen tiede ja taide nostivat venäläisen kulttuurin kukoistukseen ja toivat sen länsieurooppalaisen kulttuurin yhteyteen. Pietarin uudistuksille vieras rahvas piti suuntaa vääränä. Kaupungin perustamisen myötä katsottiin koko Venäjän turmion saaneen alkunsa. Kaupunki oli suolle ja sumuun, tyhjästä tyhjän päälle rakennettu, tyhjyyteen sen tuli myös kadota.

Pietarin kaupungin ja Venäjän kohtalo oli niin kaupungin ihailijoiden kuin vihaajien näkökulmasta sama. Venäjän kansan tie rinnastettiin eurooppalaisen kulttuurin kehitykseen: eurooppalaisen kulttuurin julistettiin kulkevan kohti tuhoa ja Venäjän sen myötä. Venäjän tuho yhdistettiin viimeisten aikojen apokalyptisiin profetioihin.

Pietarin kaupungissa yhdistyivät turmiollinen maantiede, politiikka, filosofia ja ikuisuuskysymykset. Ihmisten tajunnassa siitä tuli myyttinen kaupunki. Vastaavaa ei ole muiden eurooppalaisten suurkaupunkien joukossa.

Kaupunki rakennettiin tukemaan ikuiseksi kaavailtua valtaa ja samalla siihen ja luotaessa kylvettiin kumouksen siemen. Vallan viholliset kätkeytyivät aluksi vainottuina provinssin syvyyksiin, mutta nousivat ajan kuluessa erilaisten lippujen alla kaupungin uljuutta uhkaamaan ja toteuttivat uhkauksensa yhden lipun alla vuonna 1917.

1800-luvun slavofiilit kytkivät eurooppalaisen kulttuurin ja sen myötä Pietarin luoman kaupungin tuhon rationalistiseen, positivistiseen ja materialistiseen ajatteluun. Toisaalta juuri niiden traditio on se venäläisen kumouksellisen ajattelun voima, jolla Venäjä lähti muuttamaan maailmanhistorian kulkusuuntaa.

Kumouksen juuret ovat Pietarin luomuksessa, niin myös kumouksen ydin juuri Pietarin kaupungissa. Niin kaupungin voiman kuin tuhon profetiat näkivät Pietarin kaupungin koko länsieurooppalaisen kulttuurin ja jopa koko maailmanhistorian tuhon näyttämönä. Mikä ei Pietarissa näy, sitä ei ole; mikä ei Pietarissa ratkea, se ei ole ratkaistavissa.

Tämä on myyttiä. Se on Pietaria ja hänen kaupunkiaan kuvaavan taiteen lähtökohta. Mutta on huomattava, ettei taide luonut myyttiä. Se oli jo olemassa, syvällä yhteiskunnan rakenteessa ja kansan tajunnassa.

Kaupunki on kirjallisuudelle perustajansa kaupunki, Pietari, Peterburg, Sankt Peterburg, joskus Piter, jopa Petropol. Se on Pietarin linna, pyhä kaupunki, klassinen kaupunki. Sen keskeiseksi symboliksi on kohonnut vuonna 1782 pystytetty Vaskiratsastajan patsas (Medny vsadnik), joka graniittijalustaltaan nousee laukkaan etukaviot ilmassa ja takakaviot käärmettä polkien. Vaskiratsastaja kytkeytyi pystytyksestään alkaen elimellisesti Pietarin ja hänen kaupunkinsa tulkintaan. Ratsun laukan äänet kaikuvat koko Venäjän klassisessa kirjallisuudessa eivätkä ne ole vaimenneet uusimmassakaan.

1700-luvulla Pietarin ja hänen kaupunkinsa kuva jakautui selvästi kahtia: kirjoitetun kirjallisuuden ja suullisen tradition Pietariin. Ylistyslaulujen ja tuhon profetioiden väliin ei mahdu mitään. Kansan suussa Pietari oli Saatana, Antikristus, hänen kaupunkinsa viimeisten aikojen kaupunki, jonka oli tuhouduttava ja joka väistämättä tuli tuhoutumaan. Ensimmäiset kirjalliset tiedot tästä asennoitumisesta löytyvät vasta 1800-luuvn puolivälin historiankirjoituksista. Eräässä kirjatussa tarinassa kerrotaan Pietarin itse lausuneen kaupungille synkän tuhon toivotuksen Peterburgu byt pustu! (”Pietarin kaupunki hävitköön tyhjyyteen!”). On vaikea tietää, mikä sittemmin lentäväksi lauseeksi sukeutuneen fraasin alkuperä on todella ollut, mutta jo 1700-luvun puolivälissä se ilmeisesti tunnettiin hyvin kansan suussa. 1800-luvun jälkipuoliskolta lähtien se toistuu kirjallisuudessa tiuhaan.

1700-luvulta tiedetään useita tarinoita vanha uskoisista, Pietarin ja hänen seuraajiensa leppymättömistä vihollisista, jotka julistivat kaupungin tuhoa ja Venäjän valtion ja kansan ikuista kirousta, jollei Venäjä ota uutta suuntaa ja hävitä tuhoon tuomittua kaupunkiaan.

Vuonna 1764 julisti eräs Jumalan hullu Talvipalatsin edessä kaupungin tuhoutuvan vedenpaisumukseen saman vuoden Tapanina. Hänen profetiansa oli viitisenkymmentä vuotta etuajassa, mutta suosta ja sumusta nouseva vetinen tuho nähtiin Pietarin kaupungin luonnollisena uhkana alusta alkaen.

Luonto tulisi tuhoamaan kaupungin, joka alun perin oli luonnonvastainen.