1. mai, 2017

VALINNAN VAPAUTTA ODOTELLESSA

Meillä suomessa on arvioitu olevan n. 300.000 työssäkäyvää päihderiippuvaista, mutta miten hyvin me tunnemme tätä sairautta ja onko se sairaus? Amerikan lääkäriliiton mukaan alkoholismi on alkuperäinen, krooninen ja parantumaton sairaus, jolle on luonteenomaista kontrollikyvyn menetys. Suomen lääkäriseura Duodecim määrittelee alkoholismin krooniseksi ja uusiutuvaksi aivosairaudeksi.

Mietittäessä lääkehoitoja alkoholismiin tai lääkeriippuvuuteen, olisi ainoa keino saada keskushermoston riippuvuusmekanismit purettua ja tähän tuskin löytyy mitään pilleriä apua tuomaan.

www.avominne.fi

Kahden sanan notaatti väliin:  Paska puhetta!

Tällöin yksi tulevaisuuden ratkaisu voisi olla geenihoito. Voisiko kantasoluilla korjata keskushermoston riippuvuusmekanismit pois? Vastaus lienee selvä ei, sillä silloin puututtaisiin varmasti myös mekanismeihin, jotka liittyvät ihmisen omaan persoonallisuuteen kokea ja tuntea maailmaa.

Mihin alkoholia tai juomista ylläpitäviä lääkehoitoja sitten edes tarvitaan, kun tunne-elämältään raitistunut alkoholisti on kiitollinen siitä, ettei hänen tarvitse enää koskaan juoda ja hyvät, raittiuteen johtavat, tuloksekkaat hoitometodit on keksitty.

SAAKO TÄTÄ KOMMENTOIDA?

Tuo Minnesota metodi homma on rahastusta. Harvalla on edes varaa sellaiseen hoitoon, saatikka että jaksaisi lukea  kaikenlaisia terapeuttisia kirjoja mitkä joutuu kalliilla rahalla ostamaan. Minkäänlaista takuutakaan ei pelastumiseen ole.

Tulisi se Sote ja ”Rehulan valinnan vapaus” niin vaatisitte päästä kolmeksi päiväksi Pietariin tutkittavaksi, hoitoon ja piikille.

Niin tein minä 3 vuotta sitten. Melkein 50 vuoden ryypiskely halut loppui siihen, sama kävi tupakoinnin kanssa, mikä todella loppui kuin seinään.

Paukun voi kyllä joskus ottaa mutta siihen ei ole enää mitään hinkua tai muutakaan suoranaista käskyä aivoistakaan,  niin kuin se joskus ennen oli pahan kerrankin.

Hoito maksoi 26 000,-  silloista ruplaa, siis noin 380 Euroa. Usko tai ole uskomatta.

01.05.2017                                                                

@ri