20. jul, 2017

Uskottavuus puuttuu näiltä takinkääntäjiltä vielä pitkään, siis mitä he kuvittelevat?

Soinilaisten uuden ja iloisen joukkueen tulevaisuuden väri on puolestaan todennäköisesti lähempänä mustaa kuin mitään muuta. Kannatusmittaus näyttää Siniselle tulevaisuudelle vain 2,5 prosenttia. Puutelista on pitkä. Sininen tulevaisuus ei ole vielä edes puolue ja siihen vaadittu 5000 kannattajakortin kerääminen on kova urakka.

Vaikka laput saataisiin kasaan, ryhmältä puuttuu toimiva organisaatio ja ennen kaikkea rahaa.  Eduskuntavaaleissa menestyminen vaatii myös sitä, että ehdokaslistoille on löydyttävä runsaasti väkeä ympäri Suomea. Muutamien keulahahmojen mahdollinen suosio ei riitä mihinkään ”Siniseen tulevaisuuteen”

Nämä ovat silti pieniä murheita sen suurimman rinnalla: on hyvin vaikea hahmottaa, minkä lokeron Sininen tulevaisuus täyttäisi äänestäjäkunnassa.

Omassa periaateohjelmassaan se kertoo painottavansa muun muassa: isänmaallisuutta, osallistumista kansainvälisten ongelmien ratkomiseen, kansanvaltaista päätöksentekoa, uudistusmielisyyttä, perhearvoja, käytännönläheisyyttä, lähimmäisenrakkautta.  (Näitä samoja juttuja tarjosi  Timo Soini ennenkin osittain toisilla sanamuodoilla) No miten siinä kävi?

“Olemme lämminhenkinen poliittinen koti kaikille suomalaisille, jotka jakavat nämä arvot ja periaatteet”, ohjelmassa kerrotaan.

Siis kaikkea kaikille. Sen voi lukea myös toisin: ei kenellekään oikein mitään. 

AriK