26. jul, 2017

Jos presidenttimme, ministerimme, armeijan ylin johto, ja lakia säätävä eduskuntamme eivät noudata

lakejamme,
mikä on niiden oikeutus vallankäyttöön?

Laillisen yhteiskuntajärjestyksen pohjana on laki. Perustuslaki on yhteiskunnan kivijalka. Laeissa määritellään yhteiskunnan toimintaa ja järjestystä. Lait eivät voi olla perustuslain vastaisia. Perustuslakia pitää noudattaa, samoin lakia. Ne koskevat jokaista yhteiskunnan jäsentä ja toimijaa. Jos näin ei ole, ollaan vaikeuksissa.

Lakia on aina luettu ja sovellettu rikkaiden, vaikutusvaltaisten ja hyväosaisten hyväksi. Pitkään Suomessa oli kuitenkin periaate, että lain pitäisi olla sama kaikille. 1990-luvun laman pyörteissä eduskuntamme päätti kuitenkin, etteivät lait ja perustuslaki koske sitä ja sen päätöksentekoa. Tämä oli kohtalokas linjaus.

EU-jäsenyys oli perustuslain vastainen 16 vuotta. Vasta vuonna 2011 perustuslakiin tehtiin lisäys ”Suomi on Euroopan unionin jäsenvaltio.” Olimme siis perustuslain vastaisesti Euroopan unionissa kuudentoista vuoden ajan. Se ei haitannut ketään eduskunnassa ja valtion hallinnossa.

Oma rahamme poistettiin käytöstä perustuslain vastaisesti sekin, eikä siitäkään rikoksesta ole koskaan tehty edes tutkintaa, puhumattakaan, että asianosaiset olisivat saaneet syytteitä tai tuomioita.


SUOMEN VALTIO ON MYÖS YHTIÖITETTY kaikessa hiljaisuudessa. Se löytyy yhtiönä Suomen ja Yhdysvaltojen yritysrekisteristä. Ongelma on siinä, että perustuslain mukaan Suomi ei ole yhtiö, vaan tasavalta. Silti yhtiölainsäädäntö ja yhtiöitä koskeva laki kumoaa perustuslaillisen yhteiskuntajärjestyksen ja yhteiskunnalle säädetyt toiminnot ja vastuuvelvollisuudet.

Hallitus toisensa perään on myös säätänyt perustuslain vastaisia lakeja. Sellaisia ei pitäisi olla edes olemassa, mutta on. Ministeriöt ja virkamiesjohto ovat ohjeistaneet alaisiaan lainvastaisiin toimiin lakien vastaisesti. Sen ei  pitäisi olla mahdollista, mutta on.

Suomen armeija on alistettu ulkovaltojen alaisuuteen lakiemme vastaisesti. Senkään ei pitäisi olla mahdollista, mutta on. Mahdollista ei pitäisi olla senkään, että suurimmat yritykset rikkovat lakeja milloin haluavat, mutta näinkin on. Esimerkistä käy Stora Enso, joka ruotsalaisjournalistien mukaan väärensi koko konsernikirjanpitonsa vuosiakausien ajan ja joka on nyt tutkittavan Ruotsissa. Ei meillä, vaikka eräs sisäpiiriläinen toimitti tästä todisteet  KRP:lle, Helsinkin poliisille, valtiovarainministeriölle jne. jo vuosia sitten.

Kansanedustajia nolostuttaneesta vaalirahakohusta ei seurannut mitään poliitikoille, koska vaalirahalaissa ei ollut rangaistuksia heille. Oli siis rikos, josta ei seurannut rangaistuksia. Koko asia lakaistiin maton alle ja pari uhrilammasta pantiin koppiin. Puolueet ja kansanedustajat, jotka olivat vuosikymmenien ajan pimittäneet vaalirahakuvioitaan, eivät saaneet yhtään mitään seuraamuksia.

Kuntien pakkoliitokset ja SOTE ovat kuntien perustuslaillisen itsemääräämisoikeuden vastaisia. Silti niitä viedään läpi. Pakkoliitoksista luovuttiin vaivihkaa, kenties juuri siksi, että joku huomasi perustavaa laatua olevan ongelman, mutta SOTE etenee vauhdilla. Vaikka se on lain vastainen.


KAIKKI TÄMÄ ON ONGELMALLISTA siksi, että jos yhteiskuntamme ylätaso ei noudata lakeja vaan esimerkillään vuosikymmenestä toiseen osoittaa, ettei lakia tarvitse eikä pidä noudattaa, koko laillinen yhteiskuntajärjestelmämme rapautuu ja lopulta romahtaa. Voi tietenkin olla, että joidenkin mielestä se olisi suotavaakin, mutta yhteiskunnan romahdus johtaa myös kaaokseen, jolla on omat seurauksensa.

Kun yhteiskunnan eliitti ei noudata lakeja, mutta vaatii alaisiaan tekemään niin, syntyy laillisuusongelma. Yhteiskunnan eliitti menettää legitimiteettinsä. Näin on jo käymässä.

Valitettavasti yhteiskuntamme eliitti ei näe sitä eikä usko, että näin on tapahtumassa. Siksi se jatkaa rikollista taivaltaan, rikkoo lakeja ja toimii lakien vastaisesti aina kun se niin haluaa.

Seuraukset tulevat olemaan erittäin vakavat ja murheelliset täysin sivullisille, sillä kun laillinen yhteiskuntajärjestys katoaa, heikoimmat kärsivät eniten.

Ehkä se on lakia rikkovan eliittimme tarkoituskin. En tiedä. Laillisuusongelma on kuitenkin todellinen, vaikka sitä ei eduskunnassa istuva syöttöporsaiden lauma tajuakaan.