28. aug, 2017

YLE toimittaja Anne Laineen hunaja kuorrutettuja tarinoita lyhennettynä.

 

Lappeenrannan Joutsenon säilöönottoyksikön asukkaiden aika kuluu pääosin älylaitteiden ääressä.

 Netin lisäksi ulkoilu ja etenkin jalkapallo ovat suosittua ajanvietettä. Tulevaisuudessa jalkapalloa pelataan uudella ulkoilualueella, toiveissa on tekonurmikenttä.

Uusi suurempi ulkoilualue toteutetaan nyt käynnissä olevan remontin yhteydessä. Yksikköön tulee lisää asiakaspaikkoja, mutta yhtä tärkeänä pidetään viihtyvyyden lisäämistä.

Meillä kannustetaan ulkoiluun ja tarjotaan mahdollisuuksia liikkua.

Kolme vuotta toimineessa Joutsenon yksikössä jokaisella on oma huoneensa. Perheosastolla perhe asuu yhdessä huoneessa. Huoneissa on internetyhteys ja televisio yli sadalla kanavalla.

Säilöönottoyksiköissä asuu sellaisia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä, joiden pelätään piiloutuvan ennen kuin maasta karkottaminen tai käännyttäminen tapahtuu.

 Säilöönotto voidaan tehdä myös esimerkiksi turvapaikanhakijan tekemien rikosten, epäselvän henkilöllisyyden tai matkareitin vuoksi.

----------------------------------------------------

Nota minulta tähän lopuksi.                                                                                                                                 Tällaisia paikkoja ole kuin muutama kymmenen joillekkin erikois tapauksille. Suomessa on yli 3000 paperitonta piilossa.  Supon gestapo toimintaan ja porukka leiriin, vaikka Suomenlinnan Susisaareen.