19. mai, 2018

Kenttäpoliisi on tyytymätön, työn määrä ja palkkaus ei ole suhteessa.

Poliisihallitus prioritoi väärin kuuntelemalla vain jotain nokka pystyssä kävelevää Orpoa ja juuri vaipoista vapautunutta sisälmysministeri Mykkästä.

Huomattava, ja kasvava nettipoliisi "komppania" kuluttaa muita resusseja siinä määrin, että jos jotain vakavaa sattuu niin huudetaan "EI OOTA"

– Poliisiin kohdistunut väkivalta on lisääntynyt, ja kuten olemme viime aikoina saaneet huomata, virkavaltaa vastaan käydään yhä herkemmin myös ampuma-asein.

 Uutena henkisen väkivallan muotona on noussut niin sanottu maalitus, jossa poliisi joutuu työnsä takia häirinnän, solvausten ja uhkausten kohteeksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

 Ei tällainen työympäristö ihan niitä kaikkein houkuttelevimpia ole, vähintään saman toimeentulon saa helpommallakin sanoo eräs joka haluaa pysyä tuntemattomana, ja jatkaa,

– Poliisin resurssivajetta ei voida paikata työperäisellä maahanmuutolla tai vapaan työvoiman liikkuvuudella, kuten monella muulla alalla voidaan tietyin ehdoin tehdä.

 Työvoima pitää löytyä täältä Suomesta ja siinä kilpailussa poliisikoulutus ja koko alan pitää olla houkutteleva vaihtoehto työuraa pohtivalle.

– Muutokset ovat tuoneet lisää vastuuta ja tehtäviä poliiseille, mutta palkka ei ole välttämättä siinä määrin lisääntynyt kuin mitä työ lisääntyy. Tämäkin tyytymättömyys on johtanut varmaan siihen, että hakeudutaan kenties muihin hommiin.     

https://www.mtv.fi/video/prog634244