6. jun, 2018

Petteri Orpo kokee Katku Kataisen uhkana omalle imagolleen.

 

Suomeen asti rohjennut Jyrki Katainen esitteli (19.03.2018) lennokkaita ajatuksiaan ns. kotouttamisen yksityistämisestä. Kun tietää hänen aiemmat hankkeensa, arvaa jo kuinka tässä käy.

”Kataisen tarkoittamassa uudessa sosiaalisessa innovaatiossa on kyse sijoitusrahan tuomisesta kotouttamistoimintaan. Suomessa mallilla on tarkoitus työllistää 2 500–3 700 maahanmuuttajaa ja tuottaa valtiolle 28 miljoonan euron säästöt vuoden 2019 loppuun mennessä.

Tämä on sosiaalinen innovaatio jo itsessään. Jos tämä onnistuu, se mullistaa tavan, jolla yhteiskunnat ja julkinen sektori voivat uudistua tehokkaammiksi. Ja tällä kertaa se ei tapahdu ihmisten kustannuksella, vaan antamalla yhteistyön mahdollisuuksia yksityiselle ja julkiselle sektorille”, Katainen hehkuttaa toimittajille Vantaalla Fazerin tiloissa.

Uusi Suomi 19.03.2018.

Julkinen sektori mainittu. Tempputyöllistämisen lisäksi ilmeisesti saamme uutta pysyvää virkapöhöä veronmaksajien iloksi. Kokkareiden sisäpiirissä lienee jo hillot jaettu, että kuka pääsee ”työllistämään” missäkin.

Vokki-bisnes, Soten ”valinnanvapaus”. -Kansa luuli jo ettei hullumpaa enää voi keksiä, mutta onhan meillä Jyrki Katainen: Puolueen ja hallituksen politiikkaa säädetään julkista rahoitusta kuppaavien pienhankkeiden edut etusijalla kokonaisuudesta mitään ymmärtämättä.

Olisiko yksikertaisempaa, että Suomessa vailla työpaikkoja olevat ulkomaalaiset muuttaisivat sinne, missä töitä on, -esim. kotimaihinsa joissa lomailevat jo nyt?

Samaan aikaan kohdistetaan suomalaiseen työttömään työn-perässä muuttamis vaatimusta hallituksen toimesta. Nämä ideat ovat jollakin tavalla linjassa keskenään?