22. jul, 2019

Laupias Samarialainen.

 

Millähän seminaarilla se Harakka on käynyt kun niin livertelee.

Toivottavasti kaikki Harakan perse sulat ovat tallella.

Eihän niitä työpaikkoja tällaisilla loruilla aikaan saada. 75% työllisyysaste puheitten mukaan  saavutetaan kevyesti, kunhan saadaan ensin Afrikasta ammattilaisia etenkin konttori alalle, missä tarvitaan porukkaa tilttaamaan loputkin tietokannasta.

___________________________

Nyt on sitten syvälliset  tutkimukset osoittaneet että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin myönteisesti suhtautuvat yritykset ovat kannattavampia ja markkina-arvoltaan suurempia kuin erilaisuutta torjuvat. Seksuaalivähemmistöjä huomioivat yritykset ovat myös muita innovatiivisempia ja luovat enemmän patentteja.

- Yhdenvertaisuutta vahvistava henkilöstöpolitiikka tekee hyvää yrityksen maineelle ja kannattavuudelle. Sama lähestymistapa pitäisi saada entistä vahvemmin osaksi yritysten sisäistä toimintakulttuuria, työministeri esittää.

Timo Harakka huomauttaa, että moninaisuutta ja moniarvoisuutta kannustavat yhteiskunnat menestyvät myös kansainvälisessä kilpailussa.

- Digitaalisen maailmantalouden muutos myrskyissä pärjäävät vain ne, jotka osaavat ennakoida yllättäviä tilanteita, mukautua ja muuntautua. Yritykset ja yhteiskunnat, jotka osaavat hyödyntää omaa moninaisuuttaan, ovat herkkiä tarttumaan myös toimintaympäristön muutosten mahdollisuuksiin.  

Hallitus on päättänyt käynnistää työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelman, jonka tavoitteena on saavuttaa maailman paras työhyvinvointi 2030 mennessä.

-Yhdenvertaisempi työelämä ja huippuluokan työhyvinvointi voidaan saavuttaa, kun erilaisuutta ja moninaisuutta opitaan arvostamaan ja hyödyntämään, työministeri Harakka sanoo. 

Notaatti,

Tarvitaan ensin “pika”sota, (Afganistanian malli ei hyvä) ja siltähän tuo jo maailmalla näyttää,  väen vängällä sitä sotaa ollaan taas vaihteeksi kehittämässä, sen jälkeen duunia riittää jopa lapsille jos niitäkään enää on.

Voltaire