Huikeitakin havaintoja.

18. mai, 2020

 

Antti Rinne on yhä SDP:n puheenjohtaja, vaikka joku on sen saattanut unohtaa Marinin näkyvän roolin vuoksi. Virallisesti valta puolueessa vaihtuu elokuussa Tampereella.

Julkisuudessa Rinne näkyy vähän, mutta puolueen sisällä hän käyttää yhä valtaa.

Hallituksen toimintakyvyn kannalta kaksipäinen pääministeripuolue yhdellä valtikalla on ongelma, ja puheenjohtaja Rinteen toimet ärsyttävätkin ainakin keskustaa.

Pääministeri Marinia on kiitelty selkeydestä ja luottamusta herättävästä (mitään konkreetista kertovasta) viestinnästä. Tästä kiitos mediatalojen propaganda ylistyksen, mikä sinänsä ei olekaan odotetusti kansaan tehonnut.

Puolueen kannatusloikka selittyy silti tätäkin enemmän koronakriisillä. Yhteinen uhka kokoaa kansaa johtajan taakse kuin aikoinaan talvisodan ihme.

Tällä tietoa Sanna Marin on ainoa ehdokas SDP:n johtoon. Uudella johtajalla on paremmat lähtökohdat onnistumiselle kuin Rinteellä aikanaan. Vaikeuksia voi silti luvata.

Koronakriisistä selviäminen edellyttää kovia päätöksiä, jotka osuvat myös SDP:n ydinarvoihin, jotka heikkenevät päivä päivältä koronan myötä.

Ja vaikka kannatusluvut ovatkin nyt mukavat, kannattaa muistaa, että juuri talouskriisit ovat perinteisesti olleet populistipuolueille otollisia aikoja.

 

 

7. mai, 2020

 

Demokraatti.fi/STT

toimitus+1@demokraatti.fi

Demokraatti

POLITIIKKA 

07.05.2020

Pääministeripuolue SDP on noussut selvästi suosituimmaksi puolueeksi, kertoo Ylen tuore gallup. SDP:n kannatus on nyt 22,1 prosenttia, mikä on peräti 2,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime kuussa.

Vastaavasti gallupeja pitkään johtaneen perussuomalaisten suosio on romahtanut. Perussuomalaiset menetti kannatuksestaan 2,1 prosenttiyksikköä ja putosi kolmanneksi toisen oppositiopuolueen kokoomuksen taakse. Kokoomuksen kannatus on 18,6 ja perussuomalaisten 17,9 prosenttia.

Keskusta on neljäntenä 12,2 prosentin ja vihreät viidentenä 11,4 prosentin kannatuksella. Keskustan kannatuksessa oli laskua 0,2 ja vihreillä 0,6 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliiton kannatus on 7,7, RKP:n 4,1, kristillisdemokraattien 3,7 ja Nyt-liikkeen 1,5 prosenttia.

Koronavirus on sekoittanut pakkaa

Koronakriisi on muuttanut asetelmat täysin, sillä SDP:n kannatus on pompannut vain kahdessa kuukaudessa 5,5 prosenttiyksikköä.

Pääministeripuolueena SDP on saanut pandemian aikana paljon näkyvyyttä, ja pääministeri Sanna Marinin johtajuuteen on enimmäkseen oltu tyytyväisiä. Kaikkiaan puolueen suosio on noussut Marinin joulukuussa alkaneen pääministerikauden aikana lähes yhdeksän prosenttiyksikköä.

Perussuomalaiset nousi gallupykköseksi viime kevään vaalien jälkeen ja repäisi pian useiden prosenttiyksiköiden etumatkan. Alkuvuoden aikana puolueen suosio on kuitenkin pudonnut runsaat kuusi prosenttiyksikköä, ja erityisen kovaa pudotus on ollut koronakevään aikana. Perussuomalaisten kannatus on nyt pudonnut lähes samalle tasolle kuin se oli eduskuntavaaleissa.

Perussuomalaiset on tausta-aineistojen perusteella menettänyt kannattajiaan niin keskustaan, SDP:hen kuin kokoomukseenkin.

-------------------------------------------------

-Vaikuttaa hysterialta nämä teidän koronalla ratsastavat gallupit. Katsotaan sitten kun huomio kääntyy muualle, työttömyyteen, talouteen, tulevaisuudessa älyttömiin lisä velan ottoihin ja isoihin leikkauksiin, joita ei koettu edes Sipilän aikana.

-------------------------------------------------

SDP puolestaan on saanut uusia kannattajia erityisesti muista punavihreistä puolueista. Sekä vihreiden että vasemmistoliiton kannatus heikentyi hieman.

Gallupin toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 14. huhtikuuta–5. toukokuuta yli 2 400:aa suomalaista. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

 

 

6. mai, 2020

 

Eduskuntavaaleissa 2019 vasemmistoliiton kärkiteemoina olivat eriarvoistumisen pysäyttäminen feministisillä myrkky koktaileilla, sekä oikeudenmukainen ilmastonmuutoksen torjunta ja uusi työ.

Puolue tarjosi vaaliohjelmassaan myös keinoja vanhustenhoidon kriisiytyneen tilanteen ratkaisemiseksi: vasemmistoliitto parantaisi palvelutalojen ja kotihoidon hoitajamitoitusta sekä perustaisi vanhusasiainvaltuutetun viran varmistamaan ikäihmisten palveluiden toteutumista.

Ilmastonmuutoksen torjunnasta ei vasemmistoliiton mukaan tule tehdä Suomea eriarvoistavaa kysymystä, vaan kaikki on otettava mukaan ilmastotalkoisiin.

Puolueen puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan monella suomalaisella on pelko, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tehtävät toimet kasvattavat eriarvoisuutta.

Vasemmistoliiton tavoitteena on ratkaista ilmastokriisi niin, että lopputuloksena on aiempaa tasa-arvoisempi ja paremmin voiva yhteiskunta.

Vasemmistoliitto loisi Suomeen uutta työtä nostamalla tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitusta tukemalla itsensä työllistäjiä ja pienyrittäjiä sekä parantamalla jokaisen suomalaisen mahdollisuutta päivittää osaamistaan työuransa aikana.

Käsittämätöntä höpinää mistä tuskin äänestäjäkään on ymmärtänyt mitään. Äänestetty vain koska isoisäkin äänesti aikoinaan vasemmistoa.

Mitään ei ole vasemmiston osalta hallituksessa tehty, eikä ole tarkoituskaan, sillä valta, ahneus ja raha on etusialla, kansanmurha hyvänä kakkosena.

Vasemmiston sotahuuto: Suomessa kaikki ovat saman arvoisia, olipa sitten Savosta tai Syyriasta! Väitänkin että näyttää ihan muulta, ainakin se savolainen saa harvemmin vapauttavan tuomion.

 

 

 

 

3. mai, 2020

 

Kansan Uutiset 2.8.2019 Mike Pohjolan mitä sattuu kirjoitus, olen luulotellut, että sellaiset ovat sallittuja vain Husulle.                                                                    

Nyt ymmärrän, miksi sonneilla on nenärengas ja Pohjolan kaltaisilla äidin ompelemat sianrakosta valmistetut housun taskut.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4119142-mike-pohjola-eiko-perussuomalaisia-saa-sanoa-rasisteiksi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b0b51a41-4e29-4520-a41f-b33c4c66d679

Niinpä, Husun juttuahan ei otettu edes tutkintaan. Menepä sanomaan ”Matot vittuun” Pertti Nykäsen versiolla, niin saatat jopa tulla ammutuksi.

Minusta itsestäni ei tarvitse niinkään välittää, en kuulu kivenheittäjien kastiin, enkä edes minkään EU-valtion suositusten alaisuuteen.

 

1. mai, 2020

 

Todellakin, eikö muuta ole tapahtunut? Siis linnut sen kun laulaa ja kukat maisemia kaunistaa.https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/kaivosyhtio-terrafame-pulassa-sulamisvesien-kanssa-sulfaatin-maara-noussut-yli-raja-arvojen-yhtio-hakenut-lupaa-lisapaastoille/?shared=1124173-82cfe5f1-4

-------------------------------------

Joo, tietovuodoista rikosvastuuseen ja ties vaikka linnaankin. Muista vuodoista ja vääryyksistä kuitenkin vain 250 euron sakko!

Valtion Talvivaara-päätöksiä valmisteltiin salaisessa ympäristöministeriön työryhmässä, jossa ei pöytäkirjoja kirjoitettu. Sen jäsenille kerrottiin, että tietovuodoista joutuu rikosvastuuseen. Kokouksetkin pidettiin lukittujen ovien takana iltaisin, kun ministeriöiden käytävät olivat tyhjillään.https://www.hameensanomat.fi/uutiset/hannele-pokan-talvivaara-kirja-valottaa-miten-ministerit-nostivat-omaa-profiiliaan-kohukaivoksen-kustannuksella-vapaavuori-halusi-toisen-sulan-hattuunsa-570471/