Huikeitakin havaintoja.

25. mar, 2020

Alustetaan ensin tällä SUOMEN UUTISET artikkelilla, https://www.kansalainen.fi/schengen-sopimuksen-25-vuotisjuhlaa-vietetaan-suljetuin-rajoin/

Ja sen jälkeen maksumuurin takaa HS-juttua.

EU-maat purkavat nyt sääntöjä, jotka aiemmin sitoivat unionimaita yhteen

Pandemia on vauhdittanut valmiiksi oraalla ollutta kehitystä, jossa jäsenmaat alkavat keskittyä yhä enemmän omiin asioihinsa.

 

EUROOPAN UNIONI on jo vuosi­kymmeniä sitonut direktiivein, asetuksin ja ohjein jäsen­maita toimimaan tavalla, joka edistäisi yhteistä hyvää.

Jo ennen koronavirusepidemiaa säännöt olivat kovalla koetuksella. Kreikka ei päästänyt turvapaikan­hakijoita Turkista. Puola ja Unkari jatkoivat matkaa yhä kauemmas niistä ihanteista, joita hyvälle demokratialle on Länsi-Euroopassa asetettu.

Kiinan taloudellista valtaa vastaan EU-maat alkoivat varautua eurooppalaista tuotantoa suosivilla linjauksilla, jotka ­eivät ole kaukana protektionismista.

Pandemian aika on edelleen karsinut sääntöjä. EU-komissio ilmoitti viime viikolla jäsenmaille, ettei niiden tarvitse juuri nyt olla tarkkana valtiontukisäännöstöjen kanssa. Julkista tukea voi antaa, jos yritysten pelastaminen sitä vaatii.

Maanantaina komissio kertoi, että ­euromaiden vajeita ja velkoja rajoittava vakaus- ja kasvusopimuskin saa väistyä – koska Euroopan vakaus ja kasvu vaativat sitä tässä kriisissä.

Sopimukseen on kirjattu mahdollisuus poiketa vaatimuksista laajassa kriisissä. Tätä ehtoa käytetään nyt ensimmäistä kertaa, ja hyvästä syystä. Lähivuosina ei tarvitse pelätä, että komissio tulisi jäsenmaan budjetin syynättyään kertomaan, mitä maan tulisi talouspolitiikan tasa­painolleen tehdä. Budjettitasapainohan katoaa joka tapauksessa kaikkialla.

EUROOPAN KESKUS­PANKKIKIN on jo kaukana roolista, joka sille alun perin määriteltiin. Kun EKP ostaa markkinoilta miljardeittain velkaa, EKP ei ole alkuperäisen raamituksen mukaisesti inflaation hillintäbisneksessä.

Koronavirusepidemia ei jatku loputtomiin. Kun se on ohi, EU-yhteistyötä on vaikeaa palauttaa takaisin niiden sääntöjen sisälle, joista nyt poiketaan.

Asiassa ei olisi mitään ongelmaa, jos EU-maiden keskinäinen solidaarisuus olisi kunnossa. Typeriksikin haukuttuja raamituksia ei silloin tarvittaisi, ja asiat sujuisivat joustavammin.

Ongelma on, että epidemia on vain vauhdittanut valmiiksi oraalla ollutta kehitystä, jossa jäsenmaat keskittyvät yhä enemmän omiin asioihinsa.

Juuri niin, kuka nykyaikana haluaa alistua kolhoosi paskaan?

Pullon henki karkaa, jos sitä on pidätellyt vain huonosta raaka aineesta valmistettu korkki.

 

 

24. mar, 2020

Minulla näyttää lempiaiheena olevan itsestään jotain luuleva                                                                    kopea narsistinen Suomalaisia halveksiva, köyhästä perheestä noussut raakile, Maria Ohisalo.

Eduskuntavaaleissa 2019 antoivat helsinkiläiset äänestäjät Maria Ohisalolle 11 897 ääntä. Ei niinkään kykyjen perusteella, kyseessä oli meikkaustyyli ja kiinnostava haju, (niinhän ne koiratkin toimivat) Tänään on Ohisalon kannattajista suurin osa epäröivällä kannalla, eikä syyttä, kaikkihan sen tietävät.

Ei minulla mokomaa vastaan ihmisenä mitään ole, vain se tihkuva tyhmyys ja älytön vänkääminen vain yhdestä asiasta, se on mielestäni laskelmoitua vittuilua.

 

Päivi Granlund Tsemppiä ja viisautta työhön. Pidä huolta itsestäsi, muista lepo. Vihaisia ja aggressiivisia viimoja vastaan on tärkeä osata suojautua. Ehkä jo osaat. Jämäkkyys, omista rajoista huolenpito.

Niinpä, siinäkin jonkun viherpiipertäjän onnittelu kommentti vaali voiton jälkeen, ehkä hänkin on huomannut ettei rajoja hoideltu koskaan Ohisalon toimesta. Nyt ne ovat "kai" kiinni kun oli pakko.

 

 

23. mar, 2020

Vihreä saarnaa ihmisten syntisyyttä ja kehottaa parannukseen maailmanlopun uhalla. Samalla liito-oravat ja mäntypistiäiset asetetaan arvoasteikolla ihmisen edelle.

Itse juttuun.

Natseiksi kutsuttiin Saksan Kansallissosialistisen puolueen jäseniä. Hitlerin johtama puolue oli vallassa vuosina 1933-1945.

– Emma Kari ja muut viher- valistuneet ei vissiin tiedä, että natsit kukistettiin jo 40-luvulla. Tämä on vähän kuin sanoisi ”ei lohikäärmeitä Suomeen, ei lohikäärmeitä minnekään”.

https://www.kansalainen.fi/maailma-taistelee-koronavirusta-vastaan-vihreat-natseja-ja-rasismia/

https://youtu.be/CinwFkoLTfU Silakkaliikkeen virtuaalinen lahko tyylinen miekkari. Sinänsä ei katsomisen arvoinen aikuisille, kokonaisuus on sekava. Muistutukseksi se, että Silakka liike perustettiin feministisen ja viher- äärivasemmiston toimesta, tausta tarkoituksenaan vihata ja loukata persuja, eli ajattelevaa kansanosaa.

-------------------------------------------------------

Lisäksi onhan sitä historiaa vihreitten puolueilmiön alkulähteiltäkin, (julkaistu 2016). Kommenttiosio on sen ajan hysteeristä paskan heittoa kivien siasta, ilman että kannattajat olisivat edes kyenneet googlaamaan faktoja netistä.

Vihreät eivät ole toistaiseksi kertoneet, että puolueen omaksumilla ideologioilla on yhtymäkohtia natseihin. Saksan vihreä puolue Die Grüne Partei perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat kaksi poliittista ryhmää, marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja entiset natsit.

Heillä oli runsaasti yhteisiä tavoitteita kuten ydinvoiman vastaisuus, antikonsumerismi, auringon palvonta, vaihtoehtoinen lääketiede, vaihtoehtoinen ”tiede” sekä kemikaali- ja säteilyhysterian lietsonta.

 

21. mar, 2020

Näinä aikoina pitäisi tehdä leikkauksia muutamien ministeriöiden budjetteihin. Sisäministeriön joutaa lopettaa, Suomessa ei kahta maahanmuutto virastoa tarvita, ja Ulkoministeriön hepatiitti haamu pitää vaihtaa johonkin jolla raksuttaa korvien välissä.

Valtio ei anna rahaa pienyrittäjille lahjaksi, vaikka sitä niin saatetaan nuoremmissa piireissä niin luulla.

Lainaa ja maksujen siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan luultavasti järjestyy, jos olet aiemmin toiminut moitteettomasti. Eiköhän se ole siinä se valtion runsaudensarvi. Mitä siitä takaisin maksusta seuraa jälkikäteen... maksuvaikeuksia, konkursseja, ulkoruokintaa.

 Suurille kaveriyhtijöille ei pitäisi antaa kabinetti päätöksillä järjestettyjä tukia, koska näillä yhtiöillä on ollut iät ja ajat varaa järjestelmälliseen verosuunnitteluun, ynnä muihin ketkuiluihin valtion rahoilla, ilman että niitä on tarvinnut takaisin maksaa.

https://a.msn.com/r/2/BB11uE8Z?m=fi-fi&referrerID=InAppShare

16. mar, 2020

Tämä on mielipiteitten summa, eikä mitään muuta.                                                             

Jos tästä rupeaa taas itkettämään, niin ei kun piikkiä suoneen, se siitä hoituu.

Paljon löytyy netistä ja arkistoista jonnin joutavaa tuherrusta trolli mummo Jessikka Arosta, ja häneen liittyvistä oman käden oikeuttavista teoistaan. Ainesta on vaikka korkeakoulutasolle, mutta kuka nyt sellaista jostain sopertelevasta akasta, viitsisi ruveta vääntämään väitöskirjan aihetta. Sitä paitsi on niitä sotatieteen tohtoreita jo tarpeeksi ennestäänkin vinkumassa Kallion kaupunginosan kellari kapakoissa.

Taannoin ei edes historian väärentäjä kommunisti Oula Silvennoinen vaivautunut antamaan minkäänlaista kommenttia tämänhetkiselle Koulu ja kulttuuriministeri Li Junk Anderssonille.

Mielenkiintoisimmat maininnat trolli mummosta ovat kuitenkin amerikkalaisten itsensä tekemät muistiinpanot, ne luovutettiin Putinin virkamiehille vuosi sitten. Duuma tulee lähiaikoina harkitsemaan, avataanko mahdollinen oikeudenkäynti koskettaen lähinnä Venäjän valtion kunnian loukkaamisesta.

Jos käy heikosti, on mielenkiintoista nähdä, lähteekö Yle miljardiluokan korvausvaatimuksia maksamaan.

 Kiitos, ja hauskaa maanantain jatkoa!