Huikeitakin havaintoja.

3. mai, 2020

 

Kansan Uutiset 2.8.2019 Mike Pohjolan mitä sattuu kirjoitus, olen luulotellut, että sellaiset ovat sallittuja vain Husulle.                                                                    

Nyt ymmärrän, miksi sonneilla on nenärengas ja Pohjolan kaltaisilla äidin ompelemat sianrakosta valmistetut housun taskut.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4119142-mike-pohjola-eiko-perussuomalaisia-saa-sanoa-rasisteiksi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b0b51a41-4e29-4520-a41f-b33c4c66d679

Niinpä, Husun juttuahan ei otettu edes tutkintaan. Menepä sanomaan ”Matot vittuun” Pertti Nykäsen versiolla, niin saatat jopa tulla ammutuksi.

Minusta itsestäni ei tarvitse niinkään välittää, en kuulu kivenheittäjien kastiin, enkä edes minkään EU-valtion suositusten alaisuuteen.

 

1. mai, 2020

 

Todellakin, eikö muuta ole tapahtunut? Siis linnut sen kun laulaa ja kukat maisemia kaunistaa.https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/kaivosyhtio-terrafame-pulassa-sulamisvesien-kanssa-sulfaatin-maara-noussut-yli-raja-arvojen-yhtio-hakenut-lupaa-lisapaastoille/?shared=1124173-82cfe5f1-4

-------------------------------------

Joo, tietovuodoista rikosvastuuseen ja ties vaikka linnaankin. Muista vuodoista ja vääryyksistä kuitenkin vain 250 euron sakko!

Valtion Talvivaara-päätöksiä valmisteltiin salaisessa ympäristöministeriön työryhmässä, jossa ei pöytäkirjoja kirjoitettu. Sen jäsenille kerrottiin, että tietovuodoista joutuu rikosvastuuseen. Kokouksetkin pidettiin lukittujen ovien takana iltaisin, kun ministeriöiden käytävät olivat tyhjillään.https://www.hameensanomat.fi/uutiset/hannele-pokan-talvivaara-kirja-valottaa-miten-ministerit-nostivat-omaa-profiiliaan-kohukaivoksen-kustannuksella-vapaavuori-halusi-toisen-sulan-hattuunsa-570471/

 

 

26. apr, 2020

Ihmettelen tässä välillä, kuinka on mahdollista, että tämä Johanna Vehkoo natsikortin heiluttaja ja faktan tarkastaja pystyy käsittelemään päivittäin tuhansia maailman uutisia oikeina tai väärinä, Yle/STT:n käyttöön.

Toimiiko tämä taituri edelleenkin veronmaksajan maksamalla palkalla Ylellä pahoja uutisia poistamassa, vai onko hän jo saanut nokialaisesta kannikoille? Ylellä on muutenkin sellainen kyyninen vinoilu päällä koko ajan. Oli todella näyttävästi munittu Yleltä viimeksi Amerikan presidentti vaalien vaiheilla. ”Clinton voittaa 99% varmuudella järkivapaan Trumpin”

No entäs sitten? Mitä se tuolle hallituksen ohjaamalle, ja vihervasemmistolaisten valtaamalle organisaatiolle kuuluu, kenestä tulee mikäkin jossain suuren meren takana? Sitten ihmetellään miksi ei saada alennusta hävittäjä hankinnoissa.

Nyt sitten viimeisimpänä mutkasta ulosajona Yle suoltaa näitä negatiivisia korona juttuja, kun ei muuta valetta keksi Trumpin mollaamisessa. Ollaan muka kaikella mukana, että muumio pedofiili Biden voittaisi seuraavat presidentinvaalit 100-0.

Minä en osaa kirjoittaa aina teidän asioista hillitysti, mutta näen sen vahingot helpommin, mitä teihin sovelletaan. Olen säilynyt niiltä vuosikymmenten media vaurioilta mitä suomalaiseen päähän jytkytetään samalla taktiikalla kuin 50 vuotta sitten kun lähdin sieltä oikeisiin töihin.                             

Se siitä, Varpu Haavisto jatkakoon, hänellä on myös sanomista.

Amerikassa koronatestaus ”laahaa perässä”. Tehdäänpä hiukan ”faktantarkastusta” Ylelle.

Tilastojen mukaan USA johtaa kirkkaasti testausten absoluuttisessa määrässä, tähän mennessä yli 4 miljoonaa testiä on suoritettu. Myöskään väkilukuun suhteutettuna sen ei voi sanoa laahaavan perässä. (Lähde: https://ourworldindata.org/covid-testing)

Testaus ”laahaa perässä” vain siinä mielessä, jos sitä verrataan nykyhallinnon vastustajien ideaalimaailmaan ja meteliin, jonka demokraattien vaalikampanjaa käyvä media nostaa, jos todellisuus ei vastaa sitä.

Amerikan presidentti ei muuten vastaillessaan näille toimittajille edusta vain itseään vaan koko mukana toimivaa suurta tiimiä, jossa on huippuepidemiologeja, tiedemiehiä, ja taloustieteilijöitä (laitoksineen, joita he edustavat); armeijan ja laivaston joukot, jotka ovat mm. pikavauhtia muuttaneet osavaltioiden osoittamia tiloja sairaaloiksi; yrityksiä, jotka ovat valtavalla vauhdilla muuttaneet tuotantoketjujaan tuottaakseen mm. hengityskoneita; rahoituslaitoksia, jotka ovat tulleet apuun ja muita yhteiskunnan eri tasojen edustajia, jotka on saatu toimimaan yhdessä vaivaa säästämättä katastrofin edessä.

On aika noloa – nimenomaan median kannalta – nähdä Valkoisen talon Korona-työryhmään kuuluvien asiantuntijoiden vastailevan toimittajalauman kysymyksiin, joista osa on asiallisia, mutta joista osa esitetään nalkuttavaan tyyliin (”miksi tätäkään ei ole tehty?”).

Monien toimittajien tapa esittää kysymyksiä on jotakin aivan muuta kuin rakentava tyyli tuoda ongelmia ja puutteita esiin yhteisen suuren ongelman voittamiseksi.

Presidentti on useamman kerran joutunut moittimaan toimittajaa siitä, että tapa, jolla hän esittää kysymyksensä on ”disgraceful” (häpeällinen), ja sanonut, että vaikka häntä ei itseään haittaa, jos joku haluaa loukata häntä, häntä haittaa se, että ollaan loukkaavia koko sille suurelle joukolle ihmisiä, joita hän johtaa ja joka tekee kellon ympäri työtä, jotta kriisistä selvittäisiin.

Vielä nalkuttavia kysymyksiä häpeällisempää on kuitenkin valheellinen raportointi, joka on selvää, jos vaivautuu kuuntelemaan alkuperäisiä Valkoisen talon tiedotustilaisuuksia. YLE:n uutisointi on ollut monta kertaa todella noloa.

Heikkotasoinen ja asenteellinen raportointi menee läpi, koska ihmiset eivät jaksa tai ehdi ottaa selvää ja tietenkin haluavat uskoa, että Suomessa voidaan luottaa tiedotusvälineisiin. Toki osa ihmisistä tunnistaa kiihotuksen ja ilmiön, jossa joukkojen vihaa nostatetaan käyttämällä ”double standards”, kahdenlaisia mittapuita. Tämä on synonyymi tekopyhyydelle.

Lähi-idän uutisoinnin mediakritiikkiin parikymmentä vuotta osallistuneena olen todennut YLE:n siirtyneen jo kauan ennen tätä ”totuuden jälkeiseen aikaan”.

Tämä on syy, miksi kirjoitan tästäkin aiheesta. Me tarvitsisimme tiedonvälitystä, joka pyrkii vilpittömästi ja kiihkottomasti välittämään totuudenmukaista kuvaa maailman tapahtumista, emme sitä tietämättömyyden ja halveksunnan yhdistelmää, jota YLE tarjoilee.

Alla on linkki viimeisimpään tiedotustilaisuuteen, jossa puhutaan mm. testausmenetelmistä ja järjestelmistä. Kuunnellakseen tämän ei tarvitse olla tai ruveta Trumpin ihailijaksi. Motiiviksi riittää halu tajuta, miten meidän oma tiedonvälityksemme toimii.

https://www.youtube.com/watch?v=MdT6GPSIki8

 Kirjoittaja: Varpu Haavisto

 

23. apr, 2020

 

Suomessa hallitus nauttii kansan valitseman eduskunnan luottamusta, -ja luullaan että se on siinä koko juttu, mutta myös koko poliittisen järjestelmämme uskottavuudesta pitää kantaa huolta. Sellaista sanaa käytetään, kuin legitimiteetti: Kokeeko kansa hallinnon ja edustajansa luottamuksen arvoisiksi?

Tuijotamme puolueiden äänimääriin, ymmärrettävistä syistä: Ne ratkaisevat ketä eduskunnassa istuu meidän myöntämäämme mandaattia käyttämässä, mutta unohtuiko jotain? Onko siis tärkeintä, kuka nauttii pääministerin luottamusta, vaiko se että nauttiiko hallitus ja pääministeri kansan luottamusta?

Minusta ainakin hallituksessa törmäillään harva se päivä.

https://areena.yle.fi/1-50330996

 

 

22. apr, 2020

Business Finland on tehnyt koronatukirahoitustyönsä täysin ohjeiden ja lakipykälien mukaan, ja epäonnistunut kansan silmissä surkeasti.

Pohjalainen työkaluyhtiö IKH, jolla on voitonjakokelpoisia varoja 121,4 miljoonaa euroa, kassassa 18 miljoonaa euroa ja joka on juuri jakanut omistajilleen 6 miljoonan euron osingot.

Lukuisia kovapalkkaisia ex-poliitikkoja työllistävä konsultti- ja viestintätoimisto Miltton, joka avoimesti kehuu tehneensä 4,1 miljoonan euron liikevoiton.

Pariskunnan yhteinen pieni liikkeenjohdon pöytälaatikkokonsulttitoimisto, jonka toinen omistajaosapuoli tienaa Postin toimitusjohtajana 37 500 euroa/kk.

Europarlamentaarikon (kok) vaimon blogipalsta, jossa kaupallisen yhteistyön voimin kerrotaan teinijälkeläisen käymisestä suihkussa. Ja myydään suklaata.

Seitsemän työntekijää työllistävä ravintoloitsija, joka on hallituksen sanelupäätöksen vuoksi joutunut sulkemaan ravintolansa ovet ja lomauttamaan työntekijänsä (myös sen yksinhuoltajan Mähösen Sirpan, jolta on lähdössä vuokra-asunto alta, kun ei ilman työtä ole varaa maksaa ay-liikkeen herra Kojamolle ylihintaista vuokraa vantaalaisesta lähiökaksiosta), mutta joka joutuu silti maksamaan liiketilansa vuokran ja vielä valtiolle anniskelulupamaksun anniskeluista, joita hän ei voi anniskella.

Ja nyt sitten lyijy- tai mieluiten tussikynä käteen ja rasti tietokoneen näytöllä siihen ruutuun, joka mielestäsi ansaitsee yhteiskunnalta 100 000 euron koronatukirahan.

Business Finlandin 100 000 euron koronatukipäätöksiä on syystäkin ihmetelty ja kritisoitu.

Niitä kun ovat saaneet edellisistä esimerkeistä lähtökohtaisesti kaikki muut paitsi yksinhuoltaja Mähösen Sirpan työnantaja.

Mutta kuten elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) totesi tiistaina Iltalehdelle, Business Finland ja sen virkamiehet ovat tehneet tähän saakka tukipäätöksensä voimassaolevien lakien perusteella - antamalla rahaa kehittämishankkeisiin, ei koronatappioiden kattamiseen.

Virkamiehet eivät täysin ymmärrettävästi ole voineet kiertää lakipykäliä. Vaan Business Finland ei lähtökohtaisesti ole ollut oikea organisaatio, jolla olisi ollut riittävää osaamista ja lakipykäläselkänojaa tehdä pikapäätöksiä poikkeusolojen rahoituspäätöksiä.

Siitä tehtiin väkisin ja pika-aikataululla sellainen.

Ja sitten pakollinen sivuleikkaus: Kuten ei ollut Huoltovarmuuskeskuksessakaan riittävää osaamista tehdä pikapäätöksiä poikkeusolojen suojavarusteostoksista.

Mitkä molemmat toteamukset luonnollisesti herättävät muutamia näsäviisaita kysymyksiä suomalaisten virkamiesten osaamisesta hätätilanteissa.

– On syntynyt tilanne, jossa on esitetty vahvasti epäilystä tukien jakamisesta, ja se ei ole kenenkään etu, elinkeinoministeri Lintilä perusteli Iltalehdelle päätöstään aloittaa sisäinen tutkinta Business Finlandin koronatukipäätöksistä.

”Esitetty vahva epäilys” on näppärästi muutettavissa likilegendaariseen politiikan perusopin muotoon ”niin on, miltä näyttää”.

Ja Business Finlandin jakamat tuet näyttävät yhtä likilegendaarisen veronmaksajakansalaisen Mähösen Sirpan silmiin röyhkeiltä naamamärkäräteiltä: koronavirustaloustaantuman vuoksi kärsivät nöyrät perusduunarit saavat jatkossakin kärsiä, kun miljonäärikonsultit röyhkeästi tyhjentävät Business Finlandin tukikassan.

– Hei, nyt me saamme ihmisten hädällä ilmaista rahaa!

Tuo on lyhennetty sitaatti erään miljonäärikonsultin itseironisesta, mutta silti puolirehellisestä toteamuksesta.

Koronavirusepidemia onkin näyttänyt - kaikessa raadollisuudessaan - suomalaisten bisnespomojen häikäilemättömän ahneuden. Ja opportunismin.

Vaikka koronakriisi ei olisi vaikuttanut yhtiön talouteen ja tulevaisuuteen millään tavalla, otetaan valtiolta kaikki ilmainen raha mikä saadaan.

Sitä toki kutsutaan ns. bisnesvaistoksi, jolla on perinteisesti tehty paljon rahaa, mutta tässä ihmiskuntatilanteessa se näyttäytyy vain härskinä ja itsekkäänä rahastuksena.

– Jokaisen tulisi näinä aikoina pohtia onko se raha pois joltain, joka tarvitsisi sitä enemmän, elinkeinoministeri Lintilä sanoi valtion tukieuroista tiistaina.

Elinkeinoministerin täytyy tietysti olla korrekti ja sanoissaan kieli keskellä suuta elinkeinoelämän suuntaan, mutta viesti rivien välissä oli selkeä: hyvää tulosta koronakriisin keskelläkin tekevien yritysten koronakriisitukihakemukset ovat pois Mähösen Sirpan työnantajan tukirahatoiveista.

Ja kuten eräs ministeriö- ja hallituslähde - kuten on tapana kuvailla - totesi tiistaina:

– Onhan tämä ihan v***n älytöntä. Me annamme yhteiskunnan rahaa yrityksille, jotka tuottavat hyvin rahaa omistajilleen, mutta eivät työllistä duunareita tässä koronakriisissä. Eikös tukirahojen tarkoitus ollut saada ihmisille töitä eikä antaa lapiolla rahaa osakkeenomistajille?

Niin on, miltä näyttää.

TOMMI PARKKONEN

 

tommi.parkkonen@iltalehti.fi

Kommentti perään.                                                                                                                  Kun kolmatta tuhatta pikkupajaa sai myös jyviä laariin, tuskin se sillä on hyvä. Ei se oikein auta, kun niitä jyviä pitäisi saada joka kuukausi. Nimittäin tässä on vielä pitkä aika normalisoitumiseen.

Muutenkin kumma vedätys. Onko Business Finland näillä verirahoilla nyt takaamassa itselleen etuoikeuden niihin yrityksiin, jotka saattavat mennä konkurssiin?