Tosikoillekin totuuksia.

22. mai, 2020

 

Kotimaanlennoille voi käydä näin huonosti: Norwegian kaikkoaa, Finnair nostaa hintoja ja harventaa reittejä

Uutisanalyysi: Valtio pelastaa Finnairin valtavilla summilla, mutta joutuu katsomaan sivusta yhtiön suunnittelemia supistuksia valtion tärkeänä pitämään kotimaanliikenteeseen.

KOTIMAA 22.5.2020 09:27

JYRI RAIVIO

Norwegian ei mihinkään katoa, päinvastoin.

Pitää muistaa, että Kiina osti ja omistaa nyt enemmistön osakkeista Norwegian lentoyhtiöstä, ja enpä usko,että kymmenet miljoonat isänmaalliset kiinalaiset pelkästään jonnekin Ivaloon on menossa. Pääsee tulevaisuudessa omalla modernilla halpa lentoyhtiöllä liikenteeseen.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/878cec4c-3b60-403b-96e1-378214a58a8c Suosio kansan silmissä kasvaa tällä pelillä.

https://yle.fi/uutiset/3-11363306 Finnair kaivaa omaa hautaansa?

 

Tulevaisuuden toive ajattelua. 

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kotimaanlennoille-voi-kayda-nain-huonosti-norwegian-kaikkoaa-finnair-nostaa-hintoja-ja-harventaa-reitteja/?shared=1127215-b0f78efc-4

 

13. mai, 2020

 

Ei jyrätä, jos Suomeen masinoidaan kansanäänestys asiasta. Olkaa tarkkana tämä vuosi on otollinen Brysselin uusille salakavalille liittovaltiolaki pommituksille. 

Haluan jo tässä vaiheessa mainita suuren ihmetykseni sitä kohtaan, että liittovaltiovastaisuutta pidetään populistisena.

Mitä on populismi?                                                                                                                  Vastaus: Populismi tarkoittaa kansanläheistä. Kykyä nähdä asioita muiden näkökulmasta, erityisesti tavallisen kansalaisen näkökulmasta.

Jos kansansuosio on saavutettavissa liittovaltiovastaisuudella, kuka tai mikä on pielessä/väärässä? Sekö populistinen kansa, vaiko eliitin liittovaltioajatus?

Rautalangasta: Jos EU-liittovaltio olisi kiistatta erinomainen vaihtoehto, eikö sen tukeminen olisi omiaan saavuttamaan suorastaan käänteentekevän kansansuosion taakseen, ts. olisi populismia sanan varsinaisessa merkityksessä?

Muistutan myös, että populismi on pohjimmiltaan elitismin vastakohta.

Koska euroeliitti pitää euroskeptisyyttä populistisena kansan nuoleskeluna, voidaan tästä vetää sellainen kiistaton johtopäätös, että sen mielestä kansa on tyhmää, eikä ymmärrä omaa parastaan liittovaltiokysymyksessä, jota eliitti ajaa mielestään oikeana valintana, ja jota sitten populistiset puolueet vastustavat.

Valitettavasti kansa ei kuitenkaan ole tyhmää, sen enempää kuin fasistejakaan, vaan osaa tehdä johtopäätöksiä erityisesti EU-vetoisen politiikan epäonnistumisesta ja haittavaikutuksista Suomelle. Joka tapauksessa tätä ristiriitaa populismin ja elitismin välisissä arvoissa en koskaan kyllästy ihmettelemään.

Janne J. M. Muhosen jutusta luvatta pätkittyjä määritelmiä, joita sitten paranneltukin ajankohtaiseen muotoon.

 

 

11. mai, 2020

 

Emme käsittele tässä niinkään kuvassa ilmenevää nettikauppaa, joka myy sellaisia tuotteita, jotka pitäisi lain mukaan olla jo ilmaisia, tai korkeintaan muutaman kymmenen sentin hintaisia.

Tarkastellaan mieluummin sitä niin sanottua halpuutettua kopio ruokaa mitä ennen koronan aiheuttamaa kriisiä tuotettiin kolmessa vuorossa entisissä Itä-blokin maissa tilaajan toimittamassa pakkauksessa.

Saattaisi olla Suomenkin akoilla parempi lopettaa se loilotus siitä, ”Suosi Kotimaista” Ei se suomenkielinen pakkaus mitään suomalaisuutta takaa.

Kuluttajat saavat täsmälleen sellaista ruokaa kuin haluavatkin eli ennen kaikkea halpaa ruokaa – laadusta viis. Eli esimerkkinä, enää ei riiputeta venäläistä meetvurstiakaan kuukausi kaupalla orressa, kun prosessin voi tehdä viikossakin.

Elintarviketeollisuus ei vastaa kohuun, joka on noussut Taloussanomien uutisoimasta tuoreesta paljastuskirjasta.

Kirja kertoo miten elintarviketeollisuus vedättää kuluttajia tekemällä mm. lihapullat kanannahkasta, ja muista teurastusjäänteistä, tai juustoja, joihin on sekoitettu selloosaa kypsymisprosessin nopeuttamiseksi.

 Teollisuuden mukaan suomalaiskuluttajille hinta on tärkein ruokaa ostaessa, eivätkä ne mahdolliset terveysriskit.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on vaatinut selkeyttä jo vuosia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin. -Minä vaatisin kauppoihin tietokoneita, joista ihmiset voisivat selvällä kielellä lukea ja tarkastella tuotteiden sisältöä. Nykyisinhän ei erota pakkausten tekstejä mikroskoopillakaan.

Keskusliiton mukaan kuluttajia saatetaan hämätä pakkausmerkinnöillä niin, että he uskovat esim. ulkomaista lihaa kotimaiseksi. (-Tällaisista järjestöistä pitäisi ruopata muta). Todennäköisesti korruptio ohjaa yli asetettujen määräysten… meinaan minä!

------------------------------------------

– Kaupoissa on nykyään valitettavan runsaasti halpoja kopioita. (Etenkin nettikaupat myyvät heikon kontrollin varjolla, vaikka isoäidin äitinä.) On paljon valeruokia, jotka ovat niin keinotekoisia, että ne ei edes mätäne, koska mikro-organismit eivät pysty elämään niissä.

Etenkin täällä Pietarissa on monia kivijalka kauppoja, jotka mainostavat muka Suomalaisia tuotteita. Eihän Suomen kielinen etiketti mitään todista, jos Hollannissa valmistettu Valion sinileima palaa kuin tervapahvi, tai sitten joku ihme aito suomalainen makkaramerkki, jota ei ole edes saatavilla Suomesta, saatikka että löytyisi tuotteen valmistaja muualta kuin pakkauksen kyljestä.

10. mai, 2020

 

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Jos on sitä aikaa niin kantsisi kuunnella tuo parinkymmenen minuutin audio.                

Urpilaisen Jutta kuulostaa olevansa taivaassa, jopa 148 vähemmän tai enemmän kehitysmaata hänen vastuullaan, ja kokouksiakin parikymmentä päivittäin.

Että silleen. Oi Afrikka, sinne menee Suomen ja EU:n kehitysrahat enimmältä osin, (luulin että niillä pelirahoilla kohotetaan omien Eurostovaltioiden reuna alueita, mutta ei, Kainuulle tai Saarijärvelle nolla euroa.)

https://areena.yle.fi/audio/1-50459611

EU:n kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilainen (Sdp) on aloittanut

työnsä vahvalla Afrikka-painotuksella. EU:n Afrikka-strategian luominen oli otettava

työn alle heti, jo alkusyksystä siitä on tarkoitus sopia jäsenmaiden kesken.

Urpilaisen mukaan työ komissaarina on ollut vauhdikasta ja yllättävääkin.

Juontajana Marja Ala-Kokko.

 

Äkkiä se Urpilainenkin mielestään viisastuu, (vanhoista synneistäkään ei ole vielä edes tuomittu) jostain kävi silmänurkkaan juttu missä Jutta haaveilee jo ”seitsemännen isän” murentamista, koska hän mielisi presidentin virkaan Hölmölässä.

Saattaisi tulla Jutta halvemmaksikin kuin nykyisin, koska presidentillä ei ole kohta mitään sanomista mistään, eikä hän edes rahaa kylvä, jos ei jyviäkään.

 

28. apr, 2020

Ilta sanomien mukaan suurin osa tartunnoista on todettu Uudellamaalla.

MAAHANMUUTTOVIRASTO Migrin mukaan Suomen vastaanottokeskuksissa on todettu tiistaihin mennessä 30 koronavirustartuntaa. Tartuntoja on todettu kuudessa Suomen 40:stä vastaanottokeskuksesta. Suurin osa tartunnoista on todettu Uudellamaalla.

– Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskuksessa kaupungin tartuntatautilääkäri on tehnyt tartuntojen takia päätöksen aloittaa laajempi testaus, kertoi tulosalueen johtaja Olli Snellman Migristä tiistaina tiedotteessa.

Migrin mukaan vastaanottokeskuksiin on suunniteltu tilaratkaisuja mahdollisia karanteeneja ja eristystä varten. (Sellaisia risteilyalus mallisiako?)

Keskuksia on myös pyydetty hankkimaan tarvittavia suojavarusteita, joista toistaiseksi on pulaa, vaikka viime viikolla piti tulla vastaavan ministerin mukaan Kiinasta 100 kappaleen first aid lähetys.

Koronavirusepidemian takia myös keskusten siivousta on tehostettu ja ruokailuita on porrastettu. Lisäksi vapaa-ajan toimintaa on rajoitettu ja ulkopuoliset vierailut kielletty loppuvuodeksi.

Asukkaita siirretään Migrin mukaan keskusten välillä mahdollisimman vähän koronavirusepidemian aikana. Vastaanottokeskuksissa asuu noin 5 400 vierasmaalaista jotka eivät ymmärrä sitä, miksi heidät eristetään kylän tytöistäkin täällä Suomessa.