Huikeitakin havaintoja.

5. sep, 2020

On kai se jonkinlainen finaali lähdön merkki muutenkin, kun valoilta startataan, eikä mihinkään liikuta, kun vanteet sutivat renkaissa. Se oli huono merkki jo silloin kun Antti luuli olleensa pääministeri muutenkin kuin vahingossa.

Tässäpä meillä sosialisti toverit, näille hurraata huudetaan, ja ääniä juoksujalkaa kannetaan! Tuskinpa gallupit ovat käyneet katossa Antti Rinteen ansiosta.

Mutta Sanna sen teki tilaustyö gallupeilla, tosin nykyisin Sannan tähti taitaa olla jo laskussa.  Oliko kenties Vogue ja Korona vain pystyssä pitävä illuusio korsetti Sanna ”märinä” Marinallekin.

En tiedä, liian nopeasti ajattelevat haaveilevat jo Sannasta seuraavaa presidenttiä. Ei mennä vielä ihan niin pitkälle, puuttuu ne taidot toistaiseksi.

-------------------------------------------

Entäs mitä tehdä nykyiselle hallitusohjelmalle? Eihän sillä voi kohta lunastaa edes kuukausilippua ratikkaan. Tarvitaan revision ja nopeasti!

Yksinomaan demareiden hallitusohjelma on yli sata sivua pitkä. Siellä luvataan rahaa muun muassa oppivelvollisuuden pidentämiseen, (mikä on jo kustannuksiltaan täysin susi) sitten luvataan vanhustenhuoltoon ja etenkin eläkkeiden korottamiseen rahaa sekä muita helpotuksia.

Rinne perusteli suurta hintahaarukkaa (pääministerinä toimiessaan) sillä, ettei kaikkia lupauksia ole tarkoitus toteuttaa lainkaan. Puolue lupaa kuitenkin toteuttaa osan asioista pitkällä aikavälillä, siirtämällä niitä seuraavalle hallituskaudelle!

Huh huh… luuleeko nämä vielä näkevänsä seuraavankin hallituskauden?

 

 

19. jul, 2020

 

Blogi: Heikki Porkka, ti 14.07.2020 12:23

Joko valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen lähtölaskenta on alkanut?

 

Presidentti Sauli Niinistö nimitti Raija Toiviaisen 13.7.2018 valtakunnansyyttäjäksi oikeusministerinä toimineen Antti Häkkäsen (kok) [valtioneuvoston] esityksestä. 

He (Niinistö, Häkkänen ja Sipilän hallitus) tiesivät jo etukäteen, että Toiviainen keskittää kaikki voimansa niin sanottuihin "viharikollisiin", joita voivat olla ketkä hyvänsä, jotka suhtautuvat kriittisesti esimerkiksi maahanmuuttoon, monikulttuurisiin tai samaa sukupuolta olevien avioliittoon (nimenomaan sana "avioliitto" on tässä merkityksellinen).

Toisin sanoen Niinistöllä ja Häkkäsellä oli jo ennakkoon tiedossa, että uusi valtakunnansyyttäjä on perinteisen länsimaisen sananvapauden vastainen henkilö.

Lisäksi tiedetään, että Toiviainen on nimenomaan kokoomuksen valinta valtakunnansyyttäjäksi.

Toiviainen on käyttänyt ihmisjahdissaan kyseenalaisia metodeja kaivellessaan esiin useita vuosia vanhoja sanoja, joiden hän epäilee olevan kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Käytännössä Toiviaisen toiminta muistuttaa läheisesti Neuvostoliiton alueella noudatettua tapaa, jossa valtavirrasta poikkeavat mielipiteet saattoivat koitua henkilön kohtaloksi joko vankeustuomiona, mielisairaalaan eristämisenä, kotiarestina tai jopa kuolemantuomiona.

Toiviainen on ikään kuin jälkijättöinen neuvostoliittolainen tuomari, joka pyrkii määrittämään yhteiskuntaan asioita ja aiheita, joita ei saa kritisoida.

Täytyy kuitenkin ymmärtää, että Toiviainen on vain käytännön operaattori, joka toteuttaa valitsijoidensa tahtoa.

Kokoomus on ollut viime vuosien näkyvin moottori sananvapauden vastaisessa prosessissa, jonka puolue aloitti puheenjohtajansa Petteri Orpon kasattua kokoomuksen ministereistä Sanni Grahn-LaasonenAntti Häkkänen ja Kai Mykkänen työryhmän, joka esitti sittemmin monialaisen vihapuhetyöryhmän perustamista.

Kokoomuksen toiminnassa ei ole sinänsä mitään yllättävää, sillä puolueen niin sanottu liberaali siipi on edistänyt usean vuoden ajan (Jyrki Kataisen pj-kaudesta alkaen) varsin vihervasemmistolaista arvopolitiikkaa, jossa kansalaisten (ja kansanedustajien) sananvapautta pyritään kaventamaan erilaisten pelotteiden avulla.

Kokoomus on ollut jo pitkään hyvin kahtiajakautunut puolue, mitä tulee aidon sananvapauden kannattamiseen.

Selvää kuitenkin on, että kummatkin sen aiemmat puheenjohtajaehdokkaat Häkkänen ja Elina Lepomäki sekä nykyinen puheenjohtaja Orpo asettuivat vihervasemmiston rinnalle tukemaan kansanedustajien sananvapauden kaventamista (tapaus Juha Mäenpää), vaikka kokoomus ei vaatinut ryhmäkuria kyseisessä äänestyksessä. Miten kansanedustajat äänestivät kansanedustajan syytesuojan purkamisesta, sen voi tarkastaa tästä linkistä.

Häkkäsen ja Orpon äänestyskäyttäytyminen ei yllättänyt millään tavoin, sen sijaan Lepomäki taisi laittaa viimeisen pisteen kuvitelmille, joiden mukaan hän olisi aidon länsimaisen vapauden kannattaja. Jo aiemmin Lepomäki on kertonut olevansa kansallisvaltion vastainen globalisti ja EU-liittovaltion kannattaja.

Tänään (14.7.2020) on MTV julkistanut uutisen, jossa kerrotaan, että Päivi Räsänen  (kd)"ei sanonut lauseita, joista valtakunnansyyttäjä [Toiviainen] määräsi tutkinnan".

Kuten todettua, presidentti Niinistö nimitti Toiviaisen oikeusministeri Häkkäsen esityksestä.

Olisiko Niinistön syytä ryhtyä toimiin, joilla selkeästi ammattitaidoton ja tunteiden perusteella tutkintoja käynnistävä valtakunnansyyttäjä siirretään eläkkeelle?

On erittäin outoa, että oikeusvaltioksi itseään väittävässä Suomessa voi toimia Toiviaisen tavoin joutumatta minkäänlaiseen vastuuseen tekemisistään.

Kansalaisten näkökulmasta Toiviaisen toiminta rapauttaa entisestään yhteiskunnan erästä merkittävintä tukipylvästä, josta käytetään sanaa LUOTTAMUS.

Kun Toiviaisen edeltäjänä toiminut Matti Nissinen erotettiin valtakunnansyyttäjän tehtävästä, totesi oikeusministerinä istunut Antti Häkkänen, että Nissisen jatkaminen valtakunnansyyttäjänä olisi uhannut oikeusjärjestelmän toimintakykyä, uskottavuutta ja luotettavuutta.

Kuinka luotettavana ja uskottavana henkilönä Suomen poliittinen johto pitää nykyistä valtakunnansyyttäjää?

Entä kuinka pahoin Toiviaisen jatkaminen valtakunnansyyttäjänä rapauttaa KANSALAISTEN luottamusta poliitikkoihin ja yhteiskunnan oikeusjärjestelmään?

 

 

 

 

18. mai, 2020

 

Antti Rinne on yhä SDP:n puheenjohtaja, vaikka joku on sen saattanut unohtaa Marinin näkyvän roolin vuoksi. Virallisesti valta puolueessa vaihtuu elokuussa Tampereella.

Julkisuudessa Rinne näkyy vähän, mutta puolueen sisällä hän käyttää yhä valtaa.

Hallituksen toimintakyvyn kannalta kaksipäinen pääministeripuolue yhdellä valtikalla on ongelma, ja puheenjohtaja Rinteen toimet ärsyttävätkin ainakin keskustaa.

Pääministeri Marinia on kiitelty selkeydestä ja luottamusta herättävästä (mitään konkreetista kertovasta) viestinnästä. Tästä kiitos mediatalojen propaganda ylistyksen, mikä sinänsä ei olekaan odotetusti kansaan tehonnut.

Puolueen kannatusloikka selittyy silti tätäkin enemmän koronakriisillä. Yhteinen uhka kokoaa kansaa johtajan taakse kuin aikoinaan talvisodan ihme.

Tällä tietoa Sanna Marin on ainoa ehdokas SDP:n johtoon. Uudella johtajalla on paremmat lähtökohdat onnistumiselle kuin Rinteellä aikanaan. Vaikeuksia voi silti luvata.

Koronakriisistä selviäminen edellyttää kovia päätöksiä, jotka osuvat myös SDP:n ydinarvoihin, jotka heikkenevät päivä päivältä koronan myötä.

Ja vaikka kannatusluvut ovatkin nyt mukavat, kannattaa muistaa, että juuri talouskriisit ovat perinteisesti olleet populistipuolueille otollisia aikoja.

 

 

7. mai, 2020

 

Demokraatti.fi/STT

toimitus+1@demokraatti.fi

Demokraatti

POLITIIKKA 

07.05.2020

Pääministeripuolue SDP on noussut selvästi suosituimmaksi puolueeksi, kertoo Ylen tuore gallup. SDP:n kannatus on nyt 22,1 prosenttia, mikä on peräti 2,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime kuussa.

Vastaavasti gallupeja pitkään johtaneen perussuomalaisten suosio on romahtanut. Perussuomalaiset menetti kannatuksestaan 2,1 prosenttiyksikköä ja putosi kolmanneksi toisen oppositiopuolueen kokoomuksen taakse. Kokoomuksen kannatus on 18,6 ja perussuomalaisten 17,9 prosenttia.

Keskusta on neljäntenä 12,2 prosentin ja vihreät viidentenä 11,4 prosentin kannatuksella. Keskustan kannatuksessa oli laskua 0,2 ja vihreillä 0,6 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliiton kannatus on 7,7, RKP:n 4,1, kristillisdemokraattien 3,7 ja Nyt-liikkeen 1,5 prosenttia.

Koronavirus on sekoittanut pakkaa

Koronakriisi on muuttanut asetelmat täysin, sillä SDP:n kannatus on pompannut vain kahdessa kuukaudessa 5,5 prosenttiyksikköä.

Pääministeripuolueena SDP on saanut pandemian aikana paljon näkyvyyttä, ja pääministeri Sanna Marinin johtajuuteen on enimmäkseen oltu tyytyväisiä. Kaikkiaan puolueen suosio on noussut Marinin joulukuussa alkaneen pääministerikauden aikana lähes yhdeksän prosenttiyksikköä.

Perussuomalaiset nousi gallupykköseksi viime kevään vaalien jälkeen ja repäisi pian useiden prosenttiyksiköiden etumatkan. Alkuvuoden aikana puolueen suosio on kuitenkin pudonnut runsaat kuusi prosenttiyksikköä, ja erityisen kovaa pudotus on ollut koronakevään aikana. Perussuomalaisten kannatus on nyt pudonnut lähes samalle tasolle kuin se oli eduskuntavaaleissa.

Perussuomalaiset on tausta-aineistojen perusteella menettänyt kannattajiaan niin keskustaan, SDP:hen kuin kokoomukseenkin.

-------------------------------------------------

-Vaikuttaa hysterialta nämä teidän koronalla ratsastavat gallupit. Katsotaan sitten kun huomio kääntyy muualle, työttömyyteen, talouteen, tulevaisuudessa älyttömiin lisä velan ottoihin ja isoihin leikkauksiin, joita ei koettu edes Sipilän aikana.

-------------------------------------------------

SDP puolestaan on saanut uusia kannattajia erityisesti muista punavihreistä puolueista. Sekä vihreiden että vasemmistoliiton kannatus heikentyi hieman.

Gallupin toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 14. huhtikuuta–5. toukokuuta yli 2 400:aa suomalaista. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

 

 

6. mai, 2020

 

Eduskuntavaaleissa 2019 vasemmistoliiton kärkiteemoina olivat eriarvoistumisen pysäyttäminen feministisillä myrkky koktaileilla, sekä oikeudenmukainen ilmastonmuutoksen torjunta ja uusi työ.

Puolue tarjosi vaaliohjelmassaan myös keinoja vanhustenhoidon kriisiytyneen tilanteen ratkaisemiseksi: vasemmistoliitto parantaisi palvelutalojen ja kotihoidon hoitajamitoitusta sekä perustaisi vanhusasiainvaltuutetun viran varmistamaan ikäihmisten palveluiden toteutumista.

Ilmastonmuutoksen torjunnasta ei vasemmistoliiton mukaan tule tehdä Suomea eriarvoistavaa kysymystä, vaan kaikki on otettava mukaan ilmastotalkoisiin.

Puolueen puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan monella suomalaisella on pelko, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tehtävät toimet kasvattavat eriarvoisuutta.

Vasemmistoliiton tavoitteena on ratkaista ilmastokriisi niin, että lopputuloksena on aiempaa tasa-arvoisempi ja paremmin voiva yhteiskunta.

Vasemmistoliitto loisi Suomeen uutta työtä nostamalla tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitusta tukemalla itsensä työllistäjiä ja pienyrittäjiä sekä parantamalla jokaisen suomalaisen mahdollisuutta päivittää osaamistaan työuransa aikana.

Käsittämätöntä höpinää mistä tuskin äänestäjäkään on ymmärtänyt mitään. Äänestetty vain koska isoisäkin äänesti aikoinaan vasemmistoa.

Mitään ei ole vasemmiston osalta hallituksessa tehty, eikä ole tarkoituskaan, sillä valta, ahneus ja raha on etusialla, kansanmurha hyvänä kakkosena.

Vasemmiston sotahuuto: Suomessa kaikki ovat saman arvoisia, olipa sitten Savosta tai Syyriasta! Väitänkin että näyttää ihan muulta, ainakin se savolainen saa harvemmin vapauttavan tuomion.