Tosikoillekin totuuksia.

15. jan, 2021

 

Ihmisten tyhjistä kukkaroista revitään vuoretkin, jotta muka ohi kiitävät tuulet puhdistuu. No ei puhdistu, itään ne katoaa pikkuruisen Suomen päältä, tullakseen taas lännestä takaisin entistä paskaisimpana

Kyllä se niin on, että 80 % Skandinaavisista tuulista, tuppaa tulla lännestä, eli suunnalta länsi pohjois- sektori, noki tuulet, lumi ja vesi sateet, sekä muuta katkua ihan Kiinasta asti samalla tavalla kuin 10 000 vuotta sitten.

Korkealla atmosfäärissä on nopeasti liikkuvia ilmavirtauksia, jotka kiertävät maapalloa ja sirottelevat sontaa lupia kyselemättä.

Tosin Suomella on etuna se, että tantere on tasamaata, ei edes korkeaa aitaa itärajalla pysäyttämässä tuulien tuomia kikkareita, mutta siitäkin huolimatta ihminen on nykyaikana rikollinen, jos vaikka pierunkin päästää väärässä paikassa.  

 Armias auta, jos talvisaikaan tuulee etelästä plussaa, silloin kun pitäisi olla miinusta, niin maailman loppua on viherfeministi ja vasemmistoa tukevat hurmos mediat täynnä.

Ohisalon Alppi koomikot ja äärivasemmiston perseaukiset anarkistit rääkyvät kaduilla, jopa hiihdetään asfaltilla vaatimassa Jumalalta lunta takaisin?

13. des, 2020

 

SOSIAALIDEMOKRAATTIEN eduskuntaryhmä järjesteli torstaina 10. joulukuuta sekavissa tunnelmissa paikkojaan uusiksi.

Kierrätys tuli ajankohtaiseksi, koska perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä jää ensi viikolla sairauslomalle.

Ojala-Niemelän tilalle valiokunnan puheenjohtajaksi ryhmä ehdottaa ensimmäistä varapuhemiestä Antti Rinnettä, jonka tehtävän puhemiehistössä ottaa kansanedustaja Tarja Filatov.

Kierrätys paljasti, että Sdp:n pääministerivaalin haavat vuotavat yhä. Vuosi sitten Marin voitti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin Sdp:n pääministeriäänestyksessä niukasti 32–29.

Lindtmanin kannattajia on ärsyttänyt Marinin yhteistyö Rinteen ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) kanssa. Rinne ja Kiuru vaikuttivat ratkaisevasti siihen, että Marinista tuli Sdp:n ehdokas pääministeriksi.

 

KESKIVIIKKONA 9. joulukuuta Lindtman torjui Marinin ehdotuksen ja kieltäytyi siirtymästä eduskuntaryhmän johdosta varapuhemieheksi. Pääministeripuolueen ryhmäjohtajan tehtävä on verrattavissa raskaaseen ministerisalkkuun. Varapuhemies on sivussa politiikan valtavirrasta.

Marinin suunnitelman mukaan eduskuntaryhmää olisivat väliaikaisesti johtaneet varapuheenjohtajat. Varapuheenjohtajista tamperelainen kansanedustaja Ilmari Nurminen kuuluu Marinin lähipiiriin.

Joidenkin arvioiden mukaan ainakin Rinne on suunnitellut, että hän ei palaisi puhemiehistöön vaan siirtyisi Ojala-Niemelän sairausloman jälkeen ministeriksi.

Rinteen lähtö hallitukseen olisi voinut varmistaa Lindtmanin pysyvän hyllytyksen varapuhemieheksi. Samalla eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikka olisi vapautunut täytettäväksi.

 SDP: SSÄ on ollut tapana kierrättää ministereitä vaalikauden puolivälissä, joka koittaa huhtikuussa. Tätä pidetään nyt mahdollisena erityisesti siksi, että Marin on johtanut käytännössä Rinteen kokoamaa Sdp:n ministeriryhmää.

Vuoden pääministerinä ja nelisen kuukautta Sdp:n puheenjohtajana toimineen Marinin asema on vahva. Silti soraääniä on. Eduskuntaryhmässä on nuristu Marinin johtamistavasta.

Toimittaja, Heikki Vento ja Suomen Kuvalehti asialla.

Marin syyttää väärinkäsityksistä avustajiaan... jos muita ei satu olemaan paikalla.

12. des, 2020

 

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd) vaati kuluneella viikolla ”kurinpalautusta” medialle, joka uutisoi ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnan käsittelyyn liittyneestä sähköpostivuodosta.

Perustuslakivaliokunnan jäsen Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) yritti vuodetun sähköpostiviestin mukaan vaikuttaa pehmentävästi hänen puoluetoverinsa, ulkoministeri Haaviston arviointiin.

Ojala-Niemelä vaati MTV3:lle antamissa kommenteissaan myös ”lehtimiesetiikkaa”, eli hänen mielestään sitä, että media ei kirjoittaisi keskeneräisistä asioista. Hän kutsui ”moraaliltaan korkeammaksi” niitä lehtiä, jotka eivät juokse ”juorujen perässä”.

Kun kaikki asiat eivät mene oikein demareilta, loukkaannutaan verisesti, ja mennään sairaskirjoille. Niin postijupakassa kuin tässäkin.

 

2. des, 2020

 

Herra "kurkkutorvi" Kurvinen kauhisteli Perussuomalaisten budjetti ehdotusta, eli maataloustukien toisin järjestelemistä terveellisempään suuntaan.

Miksi traktoreita ja kaiken maailman härveleitä pitää olla kaksin kappalein melkeinpä joka maajussin pihalla, vaikka joittenkin viljelmät on läpi juostu minuutissa.

Kumma kun ei sovita naapurin kanssa yhteis- sijoituksista laitehankinnassa? No eihän sitä sellaista Suomessa… siinähän taskukellon ketjuista katoaisi hohto, ja millä sitä lainaa sitten uskottavasti haettaisi.

Ihan perseestä koko maatalous systeemi, sama miten paljon sinne työnnetään tukialmuja, on saldo miinuksella, ja lainat sen kun kasvaa, vaikka kuinka monta orjaa olisi palkatta perunantaimia istuttamassa.

Ei se ruoka siitä mihinkään kallistu, vaikka maataloustuet suurimmalta osalta pistettäisiin saneeraukseen.

Siellähän on niitä "maalaisten omistamia ”meijeri ja liha osuuskuntia pilvin pimein, jotka vetää välistä kuin parhaatkin Sisilian mafistit. Sinne ne maataloustuet suurimmalta osin katoavat, jussille jää muutama sentti ja tietysti iso pankkivelka.

1. des, 2020

 

Timo Soini nousi hetkeksi julkisuuteen, mutta huomio kuivui saman tien: "Soini on muuttunut historian alaviitteeksi", sanoo politiikantoimittaja

https://areena.yle.fi/1-50424376  Median epävirallinen analyysi Timo Soinista. Melko arvoton tyyppi julkisuudelle, lähinnä samojen asioiden jankuttaja. (Tammikuu 2020)

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/01/timo-soini-voitti-voitti-ja-voitti-ja-havisi-kaiken-pieneen-pinssiin-tiivistyy

https://areena.yle.fi/1-50281710