Tosikoillekin totuuksia.

13. feb, 2021

 

Ympäristö ja ilmastoministeriön virkamies Martti Stenberg kertoi, että tälle hetkellä ainoa kasvava ikäluokka Suomessa on 20–75-vuotiaat laiskat ja työttömät suomalaiset.

Sen sijaan Norjassa työikäisten määrä kasvaa ammatin omaavan maahanmuuttaja vyöryn myötä. Ruotsin autoteollisuus ja heidän alihankkijansa ovat myös noususuhdanteessa. Siihen vaikuttaa Afgaanien ja Albaanien työpanos auton poltto alalla.

– Suomessa ratkaisu voisi olla osaavan työvoiman hankkiminen globaalisti. Vapautetaan työperäinen maahanmuutto, ehkä jopa ryhdytään aktiivisesti rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia lähettämällä virkamiehiä kaukomaihin värväystehtäviin, Stenberg tiivisti.

Lisäksi esiin nousi muun muassa se, että 10 000 toisen asteen eli lukion ja ammattikoulun opiskelijaa keskeyttää opinnot, eikä jatka niitä muualla. Tilannetta ei juurikaan kohenna se, että opinnoista valmistuneet eivät jää Suomeen

Comments’

Suomi ei nouse, jos tuo Vihreitten vastuuton höhellys ei lopu.  Sanna Marin kehuu Metson investointia Kemiin. Metso kehuu puolestaan kiinalaisia investoijia myhäillen samalla Marinin hallituksen jo lupaamista tukirahoista.

Toisekseen on turha mumista, että muka maahanmuutto esim. Norjan kohdalla on se ratkaiseva hyvä.

Kyllä se on maailman paras ammatti koulutus Norjassa mikä ratkaisee. Et siellä vuosia koulussa istuta homehtumassa. Nimittäin ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen olet joka toinen viikko jossain firmassa työharjoittelussa vanhempien ammattimiesten mukana.

Siitä jos et opi muuta kuin kaljaa juomaan, niin melko tonttu olet!

Älä vain sano, etten tiedä! ”50 vuotta Norjan työelämässä, olen nähnyt sen omin silmin, kuinka Norjan varallisuus hankittiin ja mistä. Norjan pankilla on 6000 miljardin varanto. Siinäpä kolhoosihallitukselle ajattelemisen aihetta.

 

 

7. feb, 2021

 

Ehdokkaiden taidot viedä kampanjansa verkkoon vaihtelevat. Osa ostaa lisänäkyvyyttä esimerkiksi ulkomainonnalla. ”Some menee tukkoon”,ennustaa vihreiden nuori epäluuloinen ehdokas.

Ei vaalimakkaroita toreilla, ei spontaaneja tapaamisia teltoilla. Ihmiset välttelevät kontakteja, joten esitteiden jakaminen kaupungilla on hieman kyseenalaista. Äänestäjät myös liikkuvat vähemmän.

Monet median haastattelemat sanovat, että perussuomalaiset ovat puolueista taitavimpia saamaan omat viestinsä leviämään sosiaalisessa mediassa. Siellä erottuu, kun osaa kärjistää sanomansa ja herättää vahvoja tunteita.

Comments

Oikean asian puolueessa on terveet taidot tallella, ei se sen kummempi asia ole. Kun tekee jotain tähdellistä, syntyy tuloksia, eikä juoksennella lentokentillä kirkumassa, ”ei natseja Suomeen”

 

29. jan, 2021

Asunnottomiksi lasketaan ulkona ja erilaisissa tilapäissuojissa tai yömajoissa yöpyvät ihmiset. Lisäksi joukossa on erilaisissa laitoksissa asunnottomuuden takia asuvat.

Näitä laitosasuinpaikkoja ovat esimerkiksi ensisuojat, hoito- ja huoltokodit, psykiatriset sairaalat sekä kehitysvammaisten laitokset.

Myös vapautuvat vangit, joilla ei ole asuntoa tiedossa, luetaan asunnottomiksi. Ja sitten on tilapäisesti tuttavien ja sukulaisten luona majailevia ihmisiä.

Herääkin kysymys: Miksi ei vahingossakaan kirjoiteta mustista munista? Ei ole kuulemma tarvetta.

No miksikö ei ole tarvetta ihmisten tietää?

Reaalinen vastaushan olisi hyvin yksinkertainen, jopa luvattomasti maassa oleskelevilla, tai bambumajan päällikölle perheineen järjestetään asunto kiireen vilkkaan, kunhan matkatavarat on ensin etsitty hihnalta.

Tehkää viisaammat kysymys vaikka Unkarin pääministerille, koska kysymystä tuskin Suomen sisäministeri seurueineen haluaa ymmärtää.

15. jan, 2021

 

Ihmisten tyhjistä kukkaroista revitään vuoretkin, jotta muka ohi kiitävät tuulet puhdistuu. No ei puhdistu, itään ne katoaa pikkuruisen Suomen päältä, tullakseen taas lännestä takaisin entistä paskaisimpana

Kyllä se niin on, että 80 % Skandinaavisista tuulista, tuppaa tulla lännestä, eli suunnalta länsi pohjois- sektori, noki tuulet, lumi ja vesi sateet, sekä muuta katkua ihan Kiinasta asti samalla tavalla kuin 10 000 vuotta sitten.

Korkealla atmosfäärissä on nopeasti liikkuvia ilmavirtauksia, jotka kiertävät maapalloa ja sirottelevat sontaa lupia kyselemättä.

Tosin Suomella on etuna se, että tantere on tasamaata, ei edes korkeaa aitaa itärajalla pysäyttämässä tuulien tuomia kikkareita, mutta siitäkin huolimatta ihminen on nykyaikana rikollinen, jos vaikka pierunkin päästää väärässä paikassa.  

 Armias auta, jos talvisaikaan tuulee etelästä plussaa, silloin kun pitäisi olla miinusta, niin maailman loppua on viherfeministi ja vasemmistoa tukevat hurmos mediat täynnä.

Ohisalon Alppi koomikot ja äärivasemmiston perseaukiset anarkistit rääkyvät kaduilla, jopa hiihdetään asfaltilla vaatimassa Jumalalta lunta takaisin?

13. des, 2020

 

SOSIAALIDEMOKRAATTIEN eduskuntaryhmä järjesteli torstaina 10. joulukuuta sekavissa tunnelmissa paikkojaan uusiksi.

Kierrätys tuli ajankohtaiseksi, koska perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä jää ensi viikolla sairauslomalle.

Ojala-Niemelän tilalle valiokunnan puheenjohtajaksi ryhmä ehdottaa ensimmäistä varapuhemiestä Antti Rinnettä, jonka tehtävän puhemiehistössä ottaa kansanedustaja Tarja Filatov.

Kierrätys paljasti, että Sdp:n pääministerivaalin haavat vuotavat yhä. Vuosi sitten Marin voitti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin Sdp:n pääministeriäänestyksessä niukasti 32–29.

Lindtmanin kannattajia on ärsyttänyt Marinin yhteistyö Rinteen ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) kanssa. Rinne ja Kiuru vaikuttivat ratkaisevasti siihen, että Marinista tuli Sdp:n ehdokas pääministeriksi.

 

KESKIVIIKKONA 9. joulukuuta Lindtman torjui Marinin ehdotuksen ja kieltäytyi siirtymästä eduskuntaryhmän johdosta varapuhemieheksi. Pääministeripuolueen ryhmäjohtajan tehtävä on verrattavissa raskaaseen ministerisalkkuun. Varapuhemies on sivussa politiikan valtavirrasta.

Marinin suunnitelman mukaan eduskuntaryhmää olisivat väliaikaisesti johtaneet varapuheenjohtajat. Varapuheenjohtajista tamperelainen kansanedustaja Ilmari Nurminen kuuluu Marinin lähipiiriin.

Joidenkin arvioiden mukaan ainakin Rinne on suunnitellut, että hän ei palaisi puhemiehistöön vaan siirtyisi Ojala-Niemelän sairausloman jälkeen ministeriksi.

Rinteen lähtö hallitukseen olisi voinut varmistaa Lindtmanin pysyvän hyllytyksen varapuhemieheksi. Samalla eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikka olisi vapautunut täytettäväksi.

 SDP: SSÄ on ollut tapana kierrättää ministereitä vaalikauden puolivälissä, joka koittaa huhtikuussa. Tätä pidetään nyt mahdollisena erityisesti siksi, että Marin on johtanut käytännössä Rinteen kokoamaa Sdp:n ministeriryhmää.

Vuoden pääministerinä ja nelisen kuukautta Sdp:n puheenjohtajana toimineen Marinin asema on vahva. Silti soraääniä on. Eduskuntaryhmässä on nuristu Marinin johtamistavasta.

Toimittaja, Heikki Vento ja Suomen Kuvalehti asialla.

Marin syyttää väärinkäsityksistä avustajiaan... jos muita ei satu olemaan paikalla.